Archos'un Androidli oyun tableti 150 Euro'ya piyasada

Archos'un Androidli oyun tableti 150 Euro'ya piyasada

Fransız firması Archos Androidli tablet üretiminde yeni bir sınıfa geçti ve oyuncular için özel bir ürün geliştirdi. GamePad adlı ürün hem Archos hem de Android için yeni bir dönemin başlangıcı sayılabilir.

Archos GamePad Android 4.1 Jelly Bean tabanlı. 7 inç boyutundaki kapasitif dokunmatik ekranı 1024 x 600 piksel çözünürlüğünde ve 1.6 GHz hızında çift çekirdekli bir işlemci taşıyor. Google Play ve Google mobil servislerine erişim sağlıyor yani bir Google tablet özelliği de taşıyor. Bir oyun cihazı olarak tasarlanan 330 gr ağırlığındaki ürün, geniş özellikleri ve fiyatıyla dikkat çekiyor.

PSP almaya gücü yetmeyenler için Archos'un fiyatı oldukça cazip. Cihazın fiyatı 150 Euro ve şu an Avrupa'dan sipariş edilebilir. Amerika'da ise 2013'ün ilk çeyreğinde satışa çıkacak. GamePad'in fiyatı makul sayılması bir yana Android oyunları için cebinizden çok fazla para çıkmayacak olması işin önemli bir kısmı. Bu arada Archos'un 200 doların altındaki Android sertifikalı ilk tableti ürettiğini söylediğini de ekleyelim.

GamePad'de ikisi yönlendirme tuşu olan 16 kontrol düğmesi bulunuyor ve oyun severler için gereken zenginliği sunuyor. 8 GB dahili hafıza, microSD kart ile 64 GB'a kadar yükseltilebiliyor ve bence Archos'un zengin ürün çeşitleri arasında en başarılı ürünlerden biri olmaya aday görünüyor.

Dokunmatik ekranlı MP3 çalarlar ve araç içi LCD ekranlar üretirken Android ile tanışan Archos, GamePad'i Uzakdoğu pazarına açmak konusunda henüz yorum yapmıyor. Belki de cihazın kopyalanmasını biraz ertelemek istiyordur. :)

Önümüzdeki dönemde Archos'a rakip çıkacağını düşünürsek, mobil oyun pazarının bundan hareketleneceğini de düşünebiliriz. Diğer yandan Android'in bu tür yeni ürünleri ve dijital kameraları desteklemesi de iOS'a karşı gizli bir tehlike olarak büyümeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.