Bulut Bilişim 2014’e kadar hızlı büyümesini sürdürecek [Araştırma]

Bulut Bilişim 2014’e kadar hızlı büyümesini sürdürecek [Araştırma]

Bulut bilişim son dönemin en hızlı yükselen trendlerinden biri. Firmalara sağladığı esneklik ve uygun maliyetler bulut bilişimin önümüzdeki yıllarda da büyüme ivmesini sürdüreceğini gösteriyor. Bu konudaki diğer bir gösterge de KPMG’nin uluslar arası çapta gerçekleştirdiği bir araştırmada ortaya çıktı.

Bu özellikle bulut bilişim servisleri sunan firmalar için oldukça önemli bir haber çünkü KPMG’nin verilerine göre önümüzdeki iki yıllık süre içerisinde bulut bilişime ayrılan bütçelerin iki kat artması bekleniyor.

Bu gelişme son zamanlarda Google, Amazon ve Microsoft arasında yaşanan rekabetin de (1, 2) önemli nedenlerinden biri olarak göze çarpıyor…

KPMG’nin verilerine göre bu alanda hizmet veren firmalardan gelirleri 1 milyar doların altında olanların 2014’e kadar kazançlarının yüzde 54’ünün bulut bilişim çözümlerden olacağını gösteriyor. 2012’de bu firmaların gelirlerinin yüzde 31’i bulut servislerden oluşuyor.

Gelirleri 1 milyar doların üzerinde olan teknoloji firmalarının şu anda gelirlerinin yüzde 27’si sundukları bulut servislerden oluşuyor. 2014 yılında bu oranın yüzde 49’a ulaşması bekleniyor.

KPMG’nin Kuzey Amerika, Asya Pasifik bölgesi, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki 179 firma ile görüşerek ortaya çıkardığı bu veriler bulut bilişimin önümüzdeki yıllarda giderek hem daha önemli, hem de daha karlı bir iş olacağını gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.