Göklerin hakimi teknoloji firmaları [LeWeb Paris]

LeWeb'in üçüncü ve son gününde öğleden sonraki oturumlar şu sıralarda devam ediyor. Özellikle havacılığa da ilgi duyan teknoloji meraklılarını yakından ilgilendiren iki oturumu sizlere aktarmak istiyoruz.
Göklerin hakimi teknoloji firmaları [LeWeb Paris]

Webrazzi’nin medya partneri olduğu LeWeb Paris’ten TEB sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri, wbrz.in/leweb12 adresinden takip edebilirsiniz.

LeWeb'in üçüncü ve son gününde öğleden sonraki oturumlar şu sıralarda devam ediyor. Özellikle havacılığa da ilgi duyan teknoloji meraklılarını yakından ilgilendiren iki oturumu sizlere aktarmak istiyoruz.

Havacılıkla ilgili bu cihazların özellikle internet ve teknoloji ile yakın ilişkilere sahip. Cihazların kimi Artırılmış Gerçeklik öğeleri barındırıyor, kimisi de iOS ya da Android uygulamaları ile yönetiliyor.

Sabah yapılan ilk oturum Team BlackSheep'in sunumuydu. Şirketin kurucusu Raphael Pirker,  LeWeb'in gerçekleştirildiği salonda ürettikleri hava aracıyla bir demo gerçekleştirdi ve cihazın üzerine bağlı olan kamerayı gözüne taktığı gözlüklerdeki ekran üzerinden görerek uzaktan kumanda ile kontrol etti.

Yaptığı konuşmada uçma tutkusundan bahseden ancak wingsuit takıp yüksekten atlayacak kadar cesur olmadığını ifade eden Raphael Pirker, 3 arkadaşı ile birlikte Team BlackSheep'i kurduklarını aktardı. Bu girişimcilik hikayesini işinden ayrılarak 2 aydır tam zamanlı olarak çalışmaya başladığı girişiminde devam ettiren Pirker ürünlerinden oldukça emin.Sıradışı ve olağanüstü uzaktan kumandalı cihazlar üreten firmanın bir helikopteri (aslında 4 pervaneli bir quadcopter) bir de uçağı bulunuyor. Bu cihazlar -en azından sıradan uzaktan kumandalı oyuncaklara göre- yüksek irtifada  fotoğraf ve video çekebilme kapasitesinin yanı sıra, gece görüş özelliğine sahip modelleri de bulunuyor.

Gerçekleşen ikinci oturumda Parrot'ın kurucu ve CEO'su Henri Seydoux, daha önce çıkardıkları AR.Drone'dan çok yeni multimedya ürünleri ailesinden bahsetti. Bir hayli eğlenceli geçen sohbette, Henri Seydoux noksan İngilizcesi ile zaman zaman "Frenchinglish" dilinde konuştu ve Loic Le Meur başta olmak üzere tüm salonu güldürdü. Şirketinin ürettiği Zik ismindeki şık ve üst düzey kulaklıklarından (Carla Bruni Sarkozy'nin reklam yüzü olarak seçilmesi sebebiyle Fransa'da bir hayli göz önünde) bahseden Seydoux, bu kulaklık için özel olarak hazırlanmış mobil uygulamayı da tanıttı. Parrot Zik uygulaması sayesinde, bir ekolayzırın yanı sıra, gelişmiş gürültü engelleme özellikleri, şarj süresi gibi özellikleri de görüntülenebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.