Tweet Level: Twitter etkinizi hesaplayabileceğiniz yeni bir hizmet

Tweet Level: Twitter etkinizi hesaplayabileceğiniz yeni bir hizmet

Twitter ile beraber bireyler dışa dönük paylaşımlara hız verdi ve medya rolü üstlenmeye başladı. İnternetin ölçülebilirliği de bize bu mecrada bir takım derecelendirmeler yapabilme şansı tanıyor. Dünya çapında bir iletişim ajansı olan Edelman da bu sahada kendi çözümü olan Tweet Level'i ilginize sunuyor.

4,500’ü aşkın çalışanı, 66 ofisi bulunan Edelman, Tweet Level ile Twitter profilinizin etkisini hesaplıyor. Etki puanınız etkileşim, güven ve popülerite üzerinden berlileniyor ve 5 katman arasında konumlandırılıyorsunuz. Bu katmanlar da 'izleyici'den, 'yükseltici-(amplifier)' arasında değişiyor.

Detaylara baktığımızda ise aktivite, kelime yoğunluğu ve paylaşım zamanları gibi bilgilere yer verildiğini görüyoruz. Standart sayılabilecek şekilde en çok etkileşim kurduğunuz Twitter profilleri de listeleniyor. İki profil arasında karşılaştırma yapılabiliyor.

Edelman etki puanını hesaplarken aşağıdaki kendi formulünü kullanıyor.

Tweet Level ile Twitter üzerinde arama da yapılabiliyor. Edelman müşterileri için çeşitli raporlar sunuyor ve kullanıcılar için daha etkili bir Twitter profiline sahip olmanın yollarını paylaşıyor.

Klout, PeerIndex, Kred ve SocialList gibi diğer hizmetlerin de bu alanda hizmet veriyor ve sanıyorum zaman için de kişiye göre reklam gösterimleri bu tür sınıflandırmalardan nasibini alacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.