Girişimcilerin kulak vermesi gereken Yossi Vardi ipuçları [LeWeb Paris]

Girişimcilerin kulak vermesi gereken Yossi Vardi ipuçları [LeWeb Paris]

Webrazzi’nin medya partneri olduğu LeWeb Paris’ten TEB sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri, wbrz.in/leweb12 adresinden takip edebilirsiniz.

Dünyanın önde gelen yatırımcı ve girişimcilerinden, ICQ’nun kurucu yatırımcısı, anlık mesajlaşmanın mimarı Yossi Vardi, LeWeb Paris'e katılan isimler arasındaydı. Yossi Vardi, 'Girişimciler için 10 ipucu' başlığıyla dikkat çekici bir konuşma gerçekleştirecekti ki, kısıtlı zamanda dolayı sadece 5 ipucu verebildi.

Yossi Vardi'nin ilk değindiği konu şans oldu. Girişimciler için en önemli faktörlerden birinin şans olduğunu ifade eden Yossi Vardi, şansın bekleyerek değil, arayarak ve çok çalışarak geleceğini söylüyor.

Yossi Vardi'nin ikinci ipucuysa şansa bağlı olan bir madde. O da tesadüf. Tesadüflerin şans için kilit bir rol oynadığını belirten Yossi Vardi, tesadüflerin artması için girişimcilerin daha fazla kişiye temas etmesi gerektiğini dile getiriyor.

"Büyük yatırımlar girişimleri zehirliyor"

Üçüncü olarak girişimlerin pivot yapmasına yani iş modeli değiştirmesine değinen Yossi Vardi, "Girişimlerde ikinci pivottan sonra da dönüşüm önemli. Eğer ikinci pivottan sonra değişim olmuyorsa bazı şeyler yanlış gidiyor olabilir" şeklinde konuşuyor.

Yossi Vardi'nin diğer bir ipucuysa girişimlerin çalışma şekil oldu. Yossi Vardi, girişimlerin üçer kişilik küçük takımlar halinde çalışmasını öneriyor. Böylece şirket içi fikir alışverişinin daha verimli olduğu Yossi Vardi'nin iddiaları arasında.

Yossi Vardi'nin son olarak değindiği konuysa girişimlerin yatırım alması konusu üzerine oldu. Girişimlerin büyük meblağlar yerine küçük yatırımlar alarak büyümesi gerektiğini söyleyen Yossi Vardi, şirkete çok fazla paranın bir anda girmesini 'zehir' olarak tanımlıyor. Yossi Vardi böylece girişimlerin zaman içinde daha emin adımlarla büyüyeceğini iddia ediyor.

Girişim camiasında hatırı sayılır bir şana sahip olan Yossi Vardi, girişimciler için 10 ipucu verecekti. Ancak LeWeb Paris'teki zamanın daralması, Yossi Vardi'ye yetmedi. Buna rağmen girişimciler için oldukça etkili beş madde paylaşan Yossi Vardi, dikkat çeken bir konuşmaya imza attı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.