Deloitte Teknoloji EMEA Fast500 listesine Türkiye'den 29 şirket girdi

Deloitte Teknoloji EMEA Fast500 listesine Türkiye'den 29 şirket girdi

Uluslararası denetim ve yönetim danışmanlığı hizmetleri sunan Deloitte, Deloitte Teknoloji Fast500 2012 EMEA Programı kapsamında hazırladığı listeyi paylaştı. 500 şirketten oluşan listeye Türkiye'den 29 şirket girdi. İlk 10 sırama içindeyse Türkiye'den iki şirket bulunuyor.

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’yı kapsayan Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA Programı, teknoloji, medya ve telekomünikasyon sektörlerinde yer alan şirketlerin son 5 yıl içinde net satışlarındaki büyüme oranlarına göre belirleniyor. Buna göre değerlendirmeye göre ilk 10'da Elkotek 5., Tektronik ise 6. sırada yerini aldı.

Ancak asıl dikkat çekici konu, Türkiye internet sektöründe bulunan şirket sayısının artması. İlk gözümüze çarpan şirketlerden biri Ideasoft. Son 5 yıllık dönemde net satışlarını yüzde 2 bin 246 arttıran şirketin, listede 53. sırada yer aldığını görüyoruz. Mobil uygulamalarla ön plana çıkan Pozitron, söz konusu dönemde yüzde 956 büyüme kaydederek, listede 149. sırada yer alıyor.

Ülkeler bazında Türkiye 6. sırada

Geçen sene yayınlanan Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye listesinde de kendine yer bulan Medianova, yüzde 618'lik büyümeyle listede 234. sırada. Sadece Hosting'in yüzde 588'lik büyümeyle 251., PixelPlus Interactive'in ise yüzde 320 büyümeyle 452. olduğunu paylaşalım.

Öte yandan Türkiye'den listeye giren şirketlerin arasında FG DIGITAL Teknolojileri, ODC İş Çözümleri, Logic Bilisim Sistemleri, Turkcell Teknoloji ARGE, Radore, AGC Yazılım, SMARTSOFT, Inspark Akıllı İş Çözümleri, P.I.Works, Innova Bilişim Çözümleri, BILGINET, NATEK BILISIM, Smartiks, Başarsoft, VODASOFT, TURKNET, İDEA TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİ, BİRCOM, Hitit Bilgisayar Hizmetleri, Elmasepeti, Ekin Technology ve Sestek gibi şirketlerin bulunduğunu da sözlerimize ekleyelim.

Ülkeler bazındaysa Türkiye, 6. sırada yer alıyor. Listeye, Fransa’dan 90, İngiltere'den 74 ve İsveç'ten 55 şirket girerken, bu rakam Türkiye'deyse 29'da kalmış durumda.

İnternet sektörü yüzde 21 pay aldı

Kategori bazında listeye baktığımızda yazılımın ön plana çıktığını söyleyelim. Yüzde 40'lık pay alan yazılım alanını, yüzde 21 ile internet izliyor. Öte yandan telekomünikasyon-network yüzde 17, parça ve elektronik yüzde 8, biyoteknoloji-ilaç-medikal ekipman yüzde 6, çevre dostu teknolojiler yüzde 3, medya/eğlence ve bilgisayar donanım alanıysa yüzde 1'lik pay almış durumda.

Deloitte Teknoloji Fast500 2012 EMEA Programı listesine giren Türkiye'deki şirketlerin sıralamasını aşağıda inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.