Google+’ın yöneticisinden Facebook’a sert eleştiriler

Google+’ın yöneticisinden Facebook’a sert eleştiriler

1 milyarı aşkın aktif kullanıcısı ile Facebook modern zamanların en büyük reklam platformlarından biri haline geldi. Fakat bir pazarlama kanalı olarak ne kadar etkili? Google+’ın yöneticisi Bradley Horowitz’e göre pek fazla değil…

Horowitz katıldığı Business Insider konferansında Facebook ile ilgili eleştirilerini oldukça net bir şekilde ortaya koydu. Facebook’un geçmişin sosyal ağ sitesi olduğunu söyleyen Horowitz, sunduğu reklam seçeneklerinin ise işe yaramadığını iddia etti.

Facebook’un gerçek dünya ile “uyumlu olmadığını” söyleyen Horowitz, Twitter’ı da boş geçmedi ve sosyal ağlarda 140 karakterlik kısacık metinler yerine gerçek iletişim sunmanın gerekli olduğunu söyle. Horowitz’e göre  tabi ki bunu sağlayan tek sosyal ağ ise Google+.

“Google+’ı tasarlarken gerçek dünyayı ve insanların gerçek alışkanlıklarını göz önünde bulundurduk” diyen Horowitz, Facebook reklamlarının bir sandviç büfesine benzediğini ve bu reklamların da gerçek anlamda işe yaramaktan uzak olduğunu söyledi. Reklamları kullanıcıların diğerleri ile iletişimlerinin arasına sokuşturmanın tek faydasının onları sinirlendirmek olduğunu söyleyen Horowitz, “gerçek dünyada işler böyle yürümüyor” dedi.

Horowitz aç olmayan insanlara sandviç büfesi göstermenin etkili bir yöntem olmadığına değinerek Google+’ta kullanıcıların ihtiyaçlarına odaklanarak, onlara bir şeyi tam ona ihtiyaç duydukları anda göstermeyi hedeflediklerini anlattı.

Google son zamanlarda gerçekten de Google+’ı biraz daha öne çıkartmak önemli adımlar atmaya başladı. Google Play ve YouTube entegrasyonları bunun en yeni örnekleri. Horowitz’in bu sert çıkışı da Google+’ı reklamverenlerin gözünde ciddi bir Facebook alternatifi olarak konumlamayı hedefliyor gibi görünüyor.

Bu sırada Horowitz, etkinlikte Google+’ın en önemli sorununa da değindi; gelir üretmek. “Şu anda Google+’ın gelir üretmesi konusunda zorluklar yaşıyoruz” diyen Horowitz fakat bu durum için “gerçek planları” olduğunu söyledi.

Son rakamlara göre Google+ 400 milyon üyeye ulaştı ve aylık aktif kullanıcı sayısı 100 milyon seviyesinde. Google’ın tüm çabalarına rağmen halen Facebook’un epey gerisinde görünüyor.

Peki size göre Google+ gerçekten de Facebook’tan daha etkili bir pazarlama kanalı olabilir mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.