Windows 8 uygulama sayısı 20 bini geçti

Bundan çok kısa bir süre önce yüzde 1’lik pazar payına ulaşmış olan Windows 8’in uygulama mağazası da büyümeye başladı. WinAppUpdate’in paylaştığı bilgilere göre son rakamlar Windows 8 uygulamalarının sayısının 20.610 ulaştığı yönünde.

Microsoft’un şu sıralarda uygulama mağazasını daha da hareketlendirmek için ekstra çaba sarf etmesini beklemek mümkün. Çünkü yılbaşı öncesinde artması beklenen büyük ilginin hem uygulama geliştiriciler, hem de Microsoft için ürünlerini satabilmek adına önemli bir dönem.

Bu nedenle yılbaşı öncesinde toplam uygulama sayısının en az bu kadar daha artması bekleniyor.

Diğer yandan tüm uygulamaların her ülkede yayınlanmadığını da hatırlatalım. Örneğin bu 20 binin üzerindeki uygulamanın 14 bin kadarı ABD’de yayınlandı fakat bu ülkedeki kullanıcılara açık olmayan 6 bin civarı uygulama da bulunuyor.

Genel olarak bakıldığında Windows 8 uygulamalarında ücretsiz olanların öne çıktığını söylemek mümkün. Çünkü WinAppUpdate’in bilgilerine göre 20 binin üzerindeki uygulamanın yaklaşık 18 bin tanesini ücretsiz uygulamalar oluşturuyor.

Bu kadar kısa sürede ulaşılan 20 bin uygulama adedi oldukça etkileyici. Microsoft’un bu sayıyı daha da yukarılara çıkartmak için çalışmalarını sürdüreceğini tahmin etmek zor değil. Fakat asıl merak edilen Microsoft’un adede mi yoksa kaliteye mi öncelik vereceği. Microsoft eğer önceliği sayıyı artırmaya verirse, çok sayıda uygulama içerisinden gerçekten kaliteli olanları ayırt etmeye çalışmak kullanıcıların işini zorlaştırabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.