2013’te içerik pazarlamasına ayrılan bütçeler artacak

2013’te içerik pazarlamasına ayrılan bütçeler artacak

İçerik, online pazarlamanın en önemli araçlarından biri. Son yapılan araştırmalar da pazarlama uzmanlarının aynı görüşte olduğunu ortaya koyuyor. Pace’in sponsor olduğu ve CMI ile Marketing Proofs’un gerçekleştirdiği araştırmaya göre B2C firmalarının yüzde 86’sı pazarlama bütçeleri içerisinde içerik pazarlamaya özel bir yer ayırmış durumdalar.

Bu yüzde 86’lık kesim içerisinde yer alan yüzde 31’i 2012’de içerik pazarlaması için ayırdıkları bütçeyi 2013’te de korumayı planladıklarını açıklamışlar. Yüzde 45’lik bir bölüm ise bütçelerini önümüzdeki yıl içerisinde artıracaklarını söylerken, yüzde 10’luk bir kesim ise önemli ölçüde artıracaklarını belirtmişler. İçerik pazarlamasına ayırdıkları bütçeyi düşüreceğini söyleyenlerin oranı ise sadece yüzde 3. Yüzde 11’lik bir kesim ise henüz konuyla ilgili bir karar vermemiş durumda.

İçerik pazarlamasını aktif olarak kullanan firmalarda, ortalama olarak pazarlama bütçelerinin yüzde 28’i içerik pazarlamasına ayrılmış durumda.

İçerik pazarlamasında kullanılan yöntemlere bakıldığında ise sosyal medya ve web siteleri en önde görünüyor. Firmaların yüzde 84’ü sosyal medya pazarlamasını ve web sitelerinde yayınladıkları makaleleri içerik pazarlamasında en çok tercih ettikleri yöntemler olduğunu belirtiyorlar. Bunların hemen arkasından ise yüzde 78 ile ebültenler geliyor.

Sosyal medya pazarlaması denildiğinde ise tabi ki ilk olarak akla Facebook geliyor. Facebook’ta aktif olaran firmaların oranı yüzde 90. İçerik pazarlamasının bir kanalı olarak Twitter’ı kullananların oranı yüzde 69, YouTube’u tercih edenler ise yüzde 68’de. Bunların ardından ise yüzde 51 ile LinkedIn, yüzde 41 ile Google+ ve yüzde 35 ile Pinterest geliyor.

Fakat içerik pazarlaması ile ilgili sıkıntılar da yok değil. Araştırmaya göre firmaların bu alanda karşılaştıkları en büyük sorunların başında yüzde 23 ile yetersiz bütçe geliyor. Yeteri kadar içerik üretilmesini sağlamak ve etkileşime yol açabilecek içerik üretmek ise yüzde 15 ile hemen arkasından geliyor. Konuyla ilgili bilgi ve becerileri geliştirmek için eğitimlere ve kaynaklara ulaşamamak ise yüzde 10 ile yine en çok karşılaşılan sorunlar listesinde üst sıralarda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.