Turkcell'in e-kitap platformu Kitaplık açıldı

Turkcell'in e-kitap platformu Kitaplık açıldı

Daha önce Dergilik ile dijital dergileri mobil cihazlara taşıyan Turkcell, yeni hamlesiyle e-kitapları da kullanıcılarına sunmaya başladı. Turkcell Kitaplık adındaki yeni servis hem web hem de mobil platformlarda yerini aldı.

Turkcell'in, yeni servis için Idefix ile işbirliği yaptığını görüyoruz. Bu yüzden Idefix'in elinde bulunan e-kitap arşivi haliyle Turkcell Kitaplık'a taşınmış oluyor. Yerli ve yabancı yazarların yaklaşık 4 bin kitabına yer verilen yeni e-kitap servisi, kullanıcılara kitap hediye etme özelliğini de bulunduruyor.

Turkcell Kitaplık'a birden çok farklı  platformla ulaşmak mümkün. Turkcellkitaplık.com adresinin yanı sıra iPhone ve iPad'lerle yeni e-kitap servisine ulaşmak mümkün. Android kullanıcıları için ise Turkcell Kitaplık uygulamasının kısa zaman içinde yayınlanacağını paylaşalım.

Cihazlararası senkronizasyon özelliği bulunuyor

iPad uygulamasını test ettiğimiz Turkcell Kitaplık'ın içinde altı adet ücretsiz e-kitap bulunuyor. Uygulama, özellik bakımından kullanıcıların beklentilerini karşılayacak düzeyde. Arama yapma, not alma, önemli sayfaları işaretleme, yazı büyüklüğünü ve fontunu değiştirme gibi özellikler uygulamada bulunuyor. Öte yandan sosyal ağlarda paylaşım ve arka planda renk değişikliği Turkcell Kitaplık uygulamasının özellikleri arasında.

Dikkatimizi çeken özellikler arasındaysa cihazlararası senkronizasyon özelliği. Yani kullanıcılar, iPhone'da okumaya başladığı kitaba, iPad'ten devam edebiliyor. Alınan notlar ve işaretlenen yerlerse bu senkronizasyona dahil özellkler arasında.

Hedef e-kitabın sektördeki payını yüzde 10 çıkarmak

Konuyla ilgili konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, hedeflerinin beş yıl içinde e-kitabın sektördeki payını yüzde 10’a çıkarmak olduğunu ifade ediyor. Cenk Bayrakdar, "Bugün e-kitabın ülkemizde yayıncılık sektörü içerisindeki payı binde 4 civarında. Oysa bu oran ABD’de yüzde 13, İngiltere’de ise yüzde 6. Tüm dünyada bu alanda yaşanan dijital dönüşümü Türkiye’nin de yakalaması gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuşuyor."

  

Turkcell Kitaplık, sadece Turkcell’liler tarafından kullanılabilen bir servis değil. Turkcell Kitaplık’tan e-kitap satın alabilmek için Turkcellkitaplik.com adresinden üye olunarak kredi kartı bilgileriyle e-kitap satın alınabiliyor. Yeni servisin kullanılabilmesi için Turkcell’lilerin 7777’ye, Turkcell abonesi olmayanlarınsa 0532 7527777’ye KITAPLIK yazıp göndermesi gerekiyor.

Turkcell Kitaplık'ın iPhone ve iPad uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.