Microsoft Surface'teki 'inanılmaz' mantık hatası

Microsoft Surface'teki 'inanılmaz' mantık hatası

Kasım ayı başında piyasa sürülen Microsoft'un tablet bilgisayarı Surface, kullanıcılarını üzmeye başladı. 32 GB ve 64 GB olmak üzere iki farklı modelle kullanıcılara sunulan tablet bilgisayarın içinde bulunan işletim sistemi ve yerleşik uygulamaların 16 GB civarında yer kapladığı ortaya çıktı.

Associated Press'in haberinden edindiğimiz bilgilere göre bir Andrew Sokolowski adındaki avukat, Surface'in 32 GB'lık modelinden satın alıyor. Tablet bilgisayarını kullanmaya başlayan avukat, müzik ve Word dosyalarını Surface'e yüklemeye başlıyor. Ancak tablet bilgisayarın hafızası beklediğinden daha önce doluyor.

32 GB yerine 16 GB'lık boş alan

Bunun üzerine avukat cihazın kullanım kapasitesiyle yüklediği dosyaların boyutunu kıyaslıyor. Yaklaşık 16 GB'lık dosya yüklediğini gören avukat, Surface'in 32 GB'lık hafızasının sadece 16 GB'lık bölümünün kullanılabildiğini fark ediyor. Avukat kısa bir araştırma yaparak, Surface'in içine yüklü olarak gelen Windows 8 işletim sistemi ve uygulamaların 16 GB'lık yer kapladığını fark ediyor.

İşin aslına bakacak olursak Surface'in kullanılabilir kapasitesi hakkında Microsoft bütün bilgileri paylaşıyor. Şirketin, sıkça sorulan sorular bölümünde paylaştığı bilgilere göre 32 GB'lık modelde 16 GB, 64 GB'lık modeldeyse 45 GB'lık boş alan bulunuyor.

Yanlış pazarlamadan mahkemelik oldu

Ancak Microsoft, Surface'leri kullanılabilir alanları yerine cihazlara yerleştirdiği hafıza kapasitesiyle pazarlıyor. Doğal olarak işin ucunda bir avukat olunca hemen Microsoft'u 'yanlış pazarlama' suçundan mahkemeye veriyor. Parantez içinde Microsoft tarafından hiçbir açıklama yapılmadığını da belirtelim.

Mahkemenin nasıl sonuçlanacağı konusunda bir yorum yapmak şimdiden zor. Birçok akıllı cihazın işletim sistemi, Surface kadar olmasa da cihaz modelinde belirtilen kapasiteden pay alıyor. Ancak bu rakamın Surface tabletlerde çok daha fazla olduğunu söylemek mümkün. Microsoft bunun için nasıl bir önlem alacak? Bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.