Facebook daha önce ABD Çalışma Bakanlığı ve bir dizi kamu kuruluşu ile kar amacı gütmeyen örgütlere iş bulma konusunda yardım etmişti. Şimdi ise bu hizmeti genele açıyor ve muhtemelen dünyanın en büyük iş arama havuzuna imza atıyor.
Facebook'taki kullanıcı sayısı ve bağlantı sayısının iş bulma konusunda da etkili olacağı paylaştığımız bir infografikte gayet net özetlenmişti. Hali hazırda kariyer ve iş arama siteleri de kendi Facebook uygulamalarıyla mümkün olduğunca Facebook'tan faydalanıyor. Yeni Social Job programı da Facebook'un 5 farklı iş ortağını devreye sokuyor ve 1.7 milyon iş ilanına tek noktadan erişmeyi mümkün kılıyor.
Monster, Word4labs, Jobvite, Us Jobs ve Branchout tarafından sağlanan iş ilanlarını anahtar kelime, kategori ve uzaklığa göre aramak mümkün. İş detayları görmek için gittiğiniz sayfa ise bu iş ortaklarının Facebook uygulamalarına bağlı sayfalar.
İş ortağına göre bir listeleme yapan bu arama aracında Türkiye'de açık iş pozisyonları bulmak dahi mümkün ve bu Facebook'un başarılı yönlendirmesiyle oldukça dikkat çekecek bir uygulama halini alabilir.
Yaklaşık 100 tane Fortune 500 şirketi dahil olmak üzere 18 bin şirketin iş listelediği Work4Labs CEO'su Le Viet bu gelişmeden memnun ve Facebook'unbu işte önemli bir pay alabileceğine söylüyor. Linkedin'in bağlantı tarafında bazı eksiklikleri bulunduğuna işaret eden Le Viet gibi Reachable CEO'su Al Campa da paylaşım etkisi konusunda Facebook'un tarafında duruyor.
Google'ın el atmadığı nadir alanlardan biri olan 'kariyer' alanında Linkedin'in oldukça güzel ilerlediği malum. Linkedin'in 3. çeyrek sonuçları da analistlerin beklentilerini aşmış ve şirketin ilk dokuz aylık dönemdeki gelirleri 354.4 milyon dolardan 668.6 milyon dolara yükselmişti.
Facebook'un bu alanda büyük bir potansiyele sahip olduğuna şüphe yok ama kısa vadede Linkedin kadar özel bir hizmet veremeyeceği de bir gerçek.