Linkedin'in iş bulma gelirleri 3. çeyrekte 140 milyon dolara yaklaştı

Linkedin'in iş bulma gelirleri 3. çeyrekte 140 milyon dolara yaklaştı

Türkiye operasyonunu Dublin'den sürdüren profesyone iş ağı Linkedin'in borsadaki başarılı başlangıcı ve bunu sağlıklı bir şekilde sürdürmesi hala akıllarda. Henüz açıklanan 3. çeyrek sonuçları da bu başarılı yönetimi onaylar nitelikte.

Linkedin'in analistlerin beklentilerini aşan 3. çeyrek geliri 252 milyon dolar. 2011'de bu tutar 139 milyon dolardı yani yıllık ölçekte yüzde 81 oranında artış sağlanmış oldu. İlk dokuz aylık dönemde ise Linkedin'in gelirleri 354.4 milyon dolardan 668.6'a yükseldi.

İş bulma gelirlerinin payı yüzde 55

Linkedin'in 3. çeyrek gelirinin 138.4 milyon doları yetenek veya iş bulma çözümlerinden geliyor. Kullanıcılarını giderek daha iyi tanımaya başlayan ve isabetli iş teklifleri sunan Linkedin, bu alandaki gelirlerini 2011'in 3. çeyreğine göre yüzde 95 artırmış. 2011''in 3. çeyreğinde toplam gelirlerdeki payı yüzde 51 olan bu gelir kanalı bu çeyrekte payını yüzde 55'e çıkarmış.

Pazarlama çözümlerinin payı yüzde 25

Linkedin pazarlama çözümlerinden ise 64 milyon doları kasasına koymuş. Buradaki yıllık artış yüzde 60 ve toplam gelirdeki payı ise yüzde 25. Geçen yılki oran ise yüzde 29'muş. Yani yüzdesel anlamda Linkedin'in pazarlama gelirleri geçen yıla göre düşüş göstermiş.

Ücretli üyelik yüzdesinde ise bir değişiklik olmamış (yüzde 20) ve Linkedin bu sayede kasasına yaklaşık 50 milyon dolar koymuş. Analistlerin hisse başına 0.11 dolar kazanç açıklamasını beklediği Linkedin, bu tahminleri ikiye katlamış ve 3. çeyreği hisse başı 0.22 dolar kazançla kapatmış.

Ürün geliştirmeleri işe yaramış

189 milyon kullanıcıya ulaşan Linkedin'in CEO'su Jeff Weiner, bu karlı çeyreğin şirket tarihinde ürün geliştirme bakımından en önemli çeyrek olduğunu dile getirmiş. Bu da kullanıcılar arası etkileşimi artırarak gelirlere yansımış. Linkedin yeni şirket ve profil sayfalarıyla başarılı bir çıkış yapmıştı.

Türkiye'de 'Kariyer Siteleri'nin durumu merak konusu

Önümüzdeki çeyrekte neler olacağını tahmin etmek zor değil ama işin bizim için daha merak uyandıran yanı Türkiye'deki kariyer siteleri olarak andığımız girişimlerin geleceği. Zira Linkedin'den Mehmet Taha Doğruyol Linkedin'in en hızlı büyüdüğü pazarın Türkiye olduğunu söylemişti.

Linkedin'in şu anki piyasa değeri 11.3 milyar dolar seviyesinde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.