LinkedIn: "En hızlı Türkiye'de büyüyoruz"

LinkedIn:

Webrazzi Summit 2012 etkinliğine katılan şirketler arasında LinkedIn de bulunuyordu. LinkedIn oturumuna şirketin Dublin'deki merkezinden üç Türk çalışan katılarak gerçekleşti.

Ali Rıza Babaoğlan, Mehmet Taha Doğruyol ve Sırma Suher tarafından yapılan sunum rakamlar paylaşarak başladı. LinkedIn'in verdiği rakamları hemen paylaşmaya başlayalım. LinkedIn'in şu anda 175 milyon abonesi bulunuyor. Araştırmalara göre bu rakam 640 milyon beyaz yakalı işgücünü temsil ediyor. Türkiye'deyse şu an 1.7 milyon LinkedIn üyesi bulunuyor.

Mehmet Taha Doğruyol'un yaptığı açıklamalara göre LinkedIn'in gidecek çok yolu var. Mehmet Taha Doğruyol, "LinkedIn'in büyümesi için hem Türkiye hem de dünyada fırsatlar olduğunu düşünüyoruz" diyor.

İngiltere'deki kullanıcı sayısının 10 milyonu geçtiğini ifade eden Mehmet Taha Doğruyol, Türkiye'de İngiltere'ye oranla daha az üye olmasına rağmen LinkedIn kullanıcı sayısının Türkiye'nin en hızlı büyüme oranına sahip olduğunu söyledi. Verilen bilgiye göre Türkiye'deki LinkedIn kullanıcı sayısı geçen yıla oranla yüzde 140 büyüme yakaladı.

Paylaşılan verilere göre LinkedIn'e 15 dakikada 2 bin 700 yeni üye katılıyor. 12 bin paylaşım yapılarak, 280 bin üzerinde profil görüntüleniyor.

LinkedIn'in gelecekteki planlarına değinen Ali Rıza Babaoğlan, yeni bir ürünleri olan ’satış çözümleri’ne değindi ve gelecekte işin CRM boyutuna gidileceğini ifade etti.

Ali Rıza Babaoğlan, "API ve Plug’in kullanımı konusunda yeniliklerin üzerinde çalışıyoruz. İnternet sitelerindeki ilanlara tıklanarak, iş başvuruları direkt olarak gerçekleşebilecek. Facebook ve Twitter’da olukça fazla API var. Ancak LinkedIn’deki kitle beyaz yakalı yani profesyonel kullanıcılar. Bu yüzden API için daha değerli bir kitlemiz var."

Sunum sonunda soru & ceavp bölümüne katılan Sırma Suher, LinkedIn platform ve API sorularını yanıtlamıştır.

Canlı yayınımızı ve Webrazzi Summit 2012 etiketini takip edebilirsiniz. Twitter’da ise#Webrazzi12 etiketini kullanıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.