Bir kariyer merkezi olarak Facebook [İnfografik]

Bir kariyer merkezi olarak Facebook [İnfografik]

Sosyal medya hızla gündelik yaşantımızın tüm öğelerini internete taşımaya devam ediyor. İş yaşamı ve kariyer konusu da bir istisna değil. İş bulmak veya iş bağlantıları yapmak denilince ilk akla gelen site LinkedIn olsa da, Facebook da bu anlamda kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken bir potansiyele sahip.

Sizlere daha önce genel olarak sosyal medyanın kariyer anlamındaki etkilerinden bahsetmiş, Facebook'un ABD Çalışma Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirdiği Social Jobs uygulamasına değinmiştik.

Online sosyal işe alma konusunda çalışan HireRabbit'in hazırladığı infografik ise Facebook'un kullanıcılar için kariyer açısından neden ve nasıl önemli olabileceğini gözler önüne seriyor.

Her şeyden önce Facebook dünyanın en çok ziyaret edilen ikinci sitesi ve tüm internet kullanıcılarının yüzde 85'inin bir Facebook hesabı bulunuyor. İnternet kullanıcılarının yüzde 74'ünün siteyi her gün ziyaret etmesi ediyorlar.

Facebook kullanıcılarının yüzde 57'si Facebook üzerinde 100'ün üzerinde arkadaşa sahip ve kullanıcıların yüzde 58'i Facebook üzerinde bir markayı beğenmiş. yüzde 42'si durum güncellemelerinde bir markadan bahsederken, yüzde 41'i markalar ile ilgili bağlantı, video veya haber paylaşmış. Yani Facebook kullanıcıları markalar ile oldukça yakın bir ilişki ve etkileşim içerisindeler.

Bu büyük potansiyel ve yüksek etkileşim oranı kariyer ile ilgili diğer rakamlarla birleşince Facebook'un bu alandaki büyük potansiyeli de ortaya çıkmış oluyor.

Örneğin iş arayanların yüzde 84'ünün bir Facebook profili bulunuyor. İş arayanların yüzde 48'i Facebook üzerinde en az bir kez iş fırsatlarını araştırmışlar. İş arayan her 5 kişiden 1'i geçtiğimiz yıl içerisinde kişisel bilgilerine en az bir yeni profesyonel bilgi eklemişler. İş arayanların yüzde 16'sı en azından bir arkadaşı tarafından iş konusunda referans almış.

Facebook üzerinde iş arayanların yüzde 56'sı erkek, yüzde 64'ü 40 yaş altında, yüzde 36'sının yıllık kazancı 75 bin doların üzerinde ve yüzde 42'si üniversite mezunu.

Tüm bu bilgiler ışığında bir firma için bir sonraki çalışanını Facebook üzerinden bulmak ve işe almak son derece mantıklı görünüyor. İş arayanlar zaten oradalar ama personel arayanların ne yapması gerekiyor? İşte HireRabitt'ten doğru elemanı bulmak isteyen firmalar için önemli ipuçları:

  • Facebook üzerinde, karmaşık olmayan güzel kariyer sayfaları hazırlayın.
  • Takipçilerin dikkatini çekecek taze ve ilginç içerikler paylaşın.
  • Adayları dinleyin ve yanıt verin.
  • Ufak testler ve yarışmalarla müstakbel çalışanlarınız ile etkileşimde bulunun.
  • Sektör hakkında bilgiler, çalışan tecrübeleri gibi bilgiler yayınlayın.
  • Güncellemelere verilen tepkileri ve sonuçlarını takip edin.
  • Bunun uzun vadeli bir yatırım olduğunu unutmayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.