İş Sosyal Medyada Bulunur [İnfografik]

Hem iş, hem de eleman arayanların gözü artık internette. LinkedIn ve Xing gibi ağlar bu konuda giderek daha da büyük bir rol oynamaya başladılar. Ama doğru pozisyonlar için doğru kişileri bulmaya çalışan insan kaynakları dünyası aramalarını sadece bu siteler ile sınırlamıyor. Facebook, Twitter ve hatta Google+ bugün artık kişilerin kariyer yolculuğundaki birer basamak haline geldiler.

Career Enlightment iş bulma ve sosyal medya ilişkisine dair bilgileri hazırladığı bir infografikte derledi. İnfografikte konuyla ilgili son derece ilginç ve önemli bilgiler yer alıyor. Örneğin 2010'da iş alımlar için firmaların sadece %6'sı sosyal ağları kullanırken, 2011'de bu oran %89'a yükseliyor.

Her üç kişiden biri, internet üzerinde haklarındaki bir bilgi nedeniyle başvurusuna olumsuz yanıt alıyor. Sosyal medyayı kullanarak başarılı bir şekilde personel alımı yapmış firmaların oranı %65'e ulaşmış durumda. Firmaların %80'i yeni eleman ararken LinkedIn'e başvuruyor. Bunun için Facebook'u kullananların oranı %50, Twitter'ı kullananların oranı ise %45.

Konuyla ilgili diğer ilginç bilgiler için aşağıdaki infografiğe göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.