Socialwire Facebook reklamlarını yeni bir boyuta taşıyacak [Güncelleme]

Socialwire Facebook reklamlarını yeni bir boyuta taşıyacak [Güncelleme]

San Francisco'ya taşınan Socialwire'a önemli isimlerden 2 milyon dolar civarında yatırım geldiğini sizlerle daha önce paylaşmıştık. Çevrimiçi tavsiye sistemleri geliştiren İletken'in kurucuları tarafından başlatılan şirket yeni bir takım ve ürünle Socialwire'ın yeni ve iddialı yüzünü nihayet ortaya çıkardı.

Endeavor girişimi de seçilen Socialwire geliştirdiği sistemleri şimdiye kadar farklı şekillerde kullanmıştı ama yenilenen yüzüyle servis yeni bir deneyim sunacak. Bunu da Facebook'a entegre 2 özel uygulamayla yapacak.

Socialwire CONNECT ve SocialWire AMP

SocialWire'ın söz konusu uygulamaları Socialwire CONNECT ve SocialWire AMP. Bu iki uygulama Facebook'un Open Graph protokolüyle Socialwire'ın tavsiye teknolojisini kullanarak Facebook temelli yeni bir pazarlama kanalı açmanızı sağlıyor.

Socialwire'ın kurucusu ve CEO'su Selçuk Atlı kendilerini yeni nesil bir reklam ajansı olarak tanımlıyor. Tahminlere ve testlere göre değil verilere dayalı reklamcılık yapacaklarını ve bunun da daha verimli olacağının altını çiziyor. Geliştiricileri de bu platforma katılmaya davet ediyor.

GÜNCELLEME:

Amerika'da gün başlayınca Selçuk Atlı'dan bir kaç bilgi daha aldık ve sizlerle paylaşmak istedik.

Atlı'nın aktardığına göre e-ticaret siteleri Socialwire CONNECT'i sitelerine ekleyerek kullanıcılarının favori, yorum ve satın alma gibi aktivitelerini Facebook zaman tünelinde arkadaşları ile paylaşabiliyor. SocialWire sayesinde siteler Spotify veya İzlesene gibi zaman tüneli entegrasyonlarını kısa sürede gerçekleştirebiliyor.

ABD'li e-ticaret sitelerinden Bonobos SocialWire ile kısa süre önce bu değişimi gerçekleştirmiş ve sitelerine trafik çekmek için yeni bir kanal açmış bile.

Socialwire AMP ise Socialwire'in ilk reklam ürünü. E-ticaret sitelerinin Facebook'ta paylaşılan bir ürünü reklam haline getirmesini sağlıyor. Facebook'ta paylaşılan her şey SW AMP ile daha fazla kişiye (arkadaşa) hedefleme yaparak ulaştırıyor.

Socialwire AMP reklam örneği Socialwire AMP reklam örneği

Örneğin internette yemek siparişi verdiğinizde sizinle aynı şehirde yaşayan arkadaslarınıza yemek saatinde Facebook haber akışında bir reklam olarak gösterebiliyor.

Kısacası SocialWire CONNECT ve AMP ile sitelerin Facebook Open Graph üzerindeki viral büyüme ve paralı reklam kanallarını bir araya getiren bir reklam platformu. Şimdilik hizmet verdiği bölge Kuzey Amerika ile sınırlı olan Socialwire 2013'te Avrupa ve Türkiye'ye sunmayı planlıyor.

Socialwire'ın etkili sonuçlar alıp almayacağını önümüzdeki dönemde göreceğiz ama Facebook reklamlarından kaçan şirketler olduğunu ve başarılı 'büyük veri' çözümlemelerinin olumlu sonuçlar doğurduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Socialwire'ın Facebook'ta reklamverenler için dikkat çekici bir hizmet sunduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.