Priceline, Kayak.com'u 1.8 milyar dolara satın aldı

Priceline, Kayak.com'u 1.8 milyar dolara satın aldı

ABD internet pazarı tarihin en önemli internet satın almalarından birine daha sahne oldu. Priceline Group, son yılların önemli girişimlerinden Kayak.com'u 1.8 milyar dolara satın alıyor.

Satın alma ABD'de online turizm pazarı için fazlasıyla önem arzederken ödemede yaklaşık 500 milyon dolarlık nakit ödemesi söz konusu. 1.3 milyar dolarlık da hisse ve opsiyon ödemesi yapılacak.

Piyasa değeri 31 milyar dolar olan Priceline, geciken bir çıkışla 2012 Temmuz'unda borsaya açılan Kayak'a hisse başına 40 dolar ödeyecek ki şu anda Kayak'ın hisseleri 30 dolar civarında işlem görüyor.

Priceline ABD'nin ilk internet şirketlerinden biri

Uçuş, hotel vb. turizm odaklı online bilet arama ve rezervasyon hizmeti sunan Priceline kurulduktan 1 sene sonra online ortama geçerek Priceline.com altında ABD'nin ilk internet şirketleri arasında yer almıştı. Şu an Microsoft Türkiye Genel Müdürü olan Tamer Özmen de 90’lı yılların sonunda Priceline’ı kuran ekip içerisinde başlamıştı.

2011'de 3.400 çalışanı olan Priceline'ın satın aldığı Kayak ise 2004 yılında kurulan bu alanda adını duyurmayı başaran önemli bir girişimdi. Kayak.com, 2011'de 224.5 milyon dolar gelir açıklamıştı ve çalışan sayısı sadece 133 idi.

Yazılarımızdan hatırlayacak olursak Kayak.com, Mart 2011'de Bing ile anlaşma yapmış, 2012'nin ilk çeyreğinde Second Market'te RS (risk sermayesi) destekli şirketler arasında en çok izlenen 10 şirket arasında yer almıştı ve ardından Couchsurfing'e yaptığı yatırımla da dikkat çekmişti.

Bu gelişme sonunda Priceline'ın hisselerinde küçük bir düşüş yaşandı ama bundan sonra Priceline için işlerin daha iyi gidebileceğini düşünmek zor değil. Bu durumun dünya çapında yeni yatırım ve satın almaları tetikleyip tetiklemeyeceğini ise bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.