Bing'den Kayak.com Ortaklığı ve HTML5 Yenilikleri

Bing'den Kayak.com Ortaklığı ve HTML5 Yenilikleri

Bing arama sonuçlarında önermeye başlayacağı uçuş fırsatları konusunda önemli bir ortaklık açıkladı. Özellikle uçak bileti satışında güçlü bir altyapıya sahip Kayak.com, Bing'in yeni iş ortağı olacak. Arayüz geliştirmelerini sürdüren Bing'de HTML5 çalışmaları da devam ediyor.

Kullanıcılara her zaman farklı arama deneyimleri sunmak istediğini söyleyen Bing ekibi, Kayak ile yaptığı teknoloji işbirliği çerçevesinde uçak biletleri ve seyahat konusunda kullanıcılara uygun önerilerde bulunacak. Turizm gibi önemli bir sektörde kullanıcı aramalarını değerlendirecek olan Bing, bu alanda farklı geliştirmeler yapacağını da bildiriyor.

Bing Travel 2009'da açıldıktan bir süre sonra Kayak ile bazı sıkıntılar yaşamıştı. Kayak, o günlerde Bing'den tasarımını kopyalamamasını istemişti ama bugün o sorunların geride kaldığı görülüyor.

Eski bir Microsoft çalışanı olan Jay Bhatti, bu işbirliğinin Kayak'a yarayacağı düşünüyor. Bhatti, daha önce Bing Travel'i canlandırmak için Farecast'i satın alan Bing'in bu kez genel arama dünyasına yönelmek için dışardan destek aldığını söylüyor ve üzerine alması gereken sorumluluğu başkasına yıkıyor. Bhatti'ye göre eski Bing sorumlusu Satya Nadella'nın başka bir alana kaydırılması da yanlış olmuş.

Arayüzünde de güncellemelere giden Bing, yeniliklerini Bing.com/peek adresinde göz önüne çıkarıyor. Bing ekibi, arama önizlemeleri, akıcı bir tasarım ve animasyonlarla görsel açıdan daha gelişmiş bir arayüz vaadediyor. Test sürecindeki bu arayüz HTML5 altyapısıyla hizmet veriyor.

Bing'in ekip içi görev paylaşımının nasıl olduğu ve yenilikleriyle iyi bir çıkış yapıp yapmayacağı bende derin bir merak uyandırıyor..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.