Eskişehirli Ogretiyor.com eğitim videoları kategorisinde yer alan yeni bir girişim

Eskişehirli Ogretiyor.com eğitim videoları kategorisinde yer alan yeni bir girişim

Ücretli video eğitim portalları uzun zamandan beri internet camiasında yerini alan bir kategori. Bu sitelerin kendileri bir girişim olduğu gibi videolar üzerinden gelir sağlamak isteyenlere de girişim kapısı oluyor. Durum böyle olunca ücretli video paylaşım siteleri başarı öykülerinin yer almasını sağlayabilen bir portal haline dönüşüyor.

Yurt dışında birçok ücretli eğitim videoları yayınlayan site bulunuyor. Türkiye'de de bu sitelerin arttığını söyleyerek, Ogretiyor.com'u paylaşalım.

Mayıs ayında açılan Ogretiyor.com, Eskişehir merkezli Fikir Dükkanı'nın projelerinden biri. Yukarıda da anlattığımız gibi ücretli eğitim videoları yayınlayan bir site olan Ogretiyor.com, aktif ders ekleme çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Site yetkilileri Ogretiyor.com'a yüklenen dersleri özenle inceleyip, belirli kriterlerden geçiriyor. Bu kriterlerden geçemeyen derslerse yayınlanmıyor.

Eğitmene yüzde 60 pay veriyor

Ogretiyor.com'un gelir modeline baktığımızdaysa, satılan videolar üzerinden komisyon aldığını görüyoruz. Site kurucularından aldığımız bilgilere göre video eğitmeni yüzde 60 pay, Ogretiyor.com ise yüzde 40 pay alıyor. Tabi söz konusu rakamlardan her iki tarafın da vergi ödediğini belirtelim. Bu noktada bir parantez açmak gerekirse site, çok yakında reklam modelini de hayata geçirecek. Siteye alınacak reklamların derslerle ilişkili şekilde yayınlanması planlanıyor.

İşin kullanıcı tarafındaysa aylık veya yıllık üyelik modeli site bulunmuyor. Kullanıcılar istedikleri eğitim video setini veya parçalarını satın alarak Ogretiyor.com'un kurslarından yararlanabiliyor. Ancak bu özellik videoyu hazırlayan eğitmene bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

Bin 776 adet eğitim videosu paylaşıldı

Gelelim Ogretiyor.com'un rakamlarına. Mayın ayında kullanıcılarla buluşan sitede, 60 eğitmeninin toplamda 280 adet eğitim videosu bulunuyor. Şu an sitede bin 852 üye mevcut. Şu ana kadar bin 776 adet video satışı gerçekleştirilen Ogretiyor.com'da, en fazla satılan eğitim seti 30 adet satışla PHP Blog Yazma Scripti. Bu videoyla elde edilen gelirse 450 TL.

Ogretiyor.com ekibinin Türkiye'deki rakip olarak gördükleri sitelerin başında Vidobu geliyor. Ancak bir süre önce Türkçe siteyle kullanıcı karşına çıkan Udemy'i de Ogretiyor.com'un rakipleri arasında yer aldığını belirtmek gerekiyor.

Bir not olarak eklemek istiyorum ki sitede ciddi bir navigasyon ve arama sorunu yaşanıyor. Bu yüzden istediğiniz derse çok kolay ulaşamayabilirsiniz. Kullanıcı arayüzünün geliştirilmesi için de çalışmaların devam ettiğini öğrendik.

Canlı ders seçeneği eklenecek

Sitenin kurucusu Burak Aydın'dan aldığımız bilgilere göre Ogretiyor.com, çok yakında  birebir canlı ders seçeneğini kullanıma sunacak. Bunun yanı sıra dileyen kullanıcılar, yarım ve bin saat olmak üzere daha kısa özel dersler verebilecek.

Ücretli video eğitim sitesi olan Ogretiyor.com'un, Türkiye'de rekabetin yoğun olmadığı bir internet kategorisinde yer aldığı için yolunun açık olduğunu söyleyelim. Ancak proje daha yolun başında. İş modellerine daha fazla çeşit katması gerektiğini düşündüğümüz site ekibinin, tasarıma da acil olarak el atması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.