Mobil geliştiriciler HTML5’e nasıl bakıyorlar?

Mobil geliştiriciler HTML5’e nasıl bakıyorlar?

Bugün anladığımız anlamda web’in önemli bir kısmının hayata geçmesini sağlayan HTML’in çok daha gelişmiş bir hali diyebileceğimiz HTML5, temel olarak farklı yazılım geliştirme anlayışlarını birleştirerek çok daha özellikli ve çoklu platformlarda çalışabilecek uygulamaların hayata geçmesine imkan veriyor.

HTML5 mobil uygulama geliştiriciler için de pek çok imkan sunuyor ama mobil platformların kendi özgün dilleri ile karşılaştırıldığında geliştiriciler açısından hangisi daha çok tercih ediliyor?

Kendo UI’nin 4000’in üzerinde mobil uygulama geliştirici ile gerçekleştirdiği son araştırmasının sonucuna bakılacak olursa HTML5 önde görünüyor. Üstelik de oldukça farklı bir şekilde…

Araştırmaya göre HTML5 geliştiricilerin sadece yüzde 6’sının planları içerisinde yer almıyor. HTML5 kullanmayı düşünenlerin oranı yüzde 31, hali hazırda aktif olarak kullanmakta olanların oranı ise yüzde 63 olarak göze çarpıyor ve bu oldukça yüksek bir oran.

HTML5’in geliştiricilere bu kadar  cazip gelmesinin başlıca nedeni ise hali hazırda daha tanıdık olan HTML, CSS ve Javascript gibi öğeleri kullanabiliyor olmaları. Geliştiricilerin yüzde 72’si HTML5’i tercih etmelerinde bunun öncelikli etmen olduğunu söylüyor. Yüzde 62’lik bir oran ise çoklu platform desteği sayesinde daha geniş kitlelere ulaşmanın HTML5 ile daha kolay olmasının öneminden bahsediyor. Performans ise yüzde 34 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Fakat HTML5 geliştiriciler için bazı endişelerde doğurmuyor değil. Katılımcıların yüzde 72’si tarayıcı fregmantasyonunun HTML5 ile ilgili en önemli sorunlardan biri olarak görüyor ve bu konuyla ilgili endişeli olduklarını ifade ediyorlar. Bu konuda hiç endişesi olmayanların oranı ise sadece yüzde 5.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.