Wallit 2. versiyonu için çalışırken Türkiye'de de yetenek arıyor

Wallit 2. versiyonu için çalışırken Türkiye'de de yetenek arıyor

Kurucusu Veysel Berk’in “lokasyon bazlı mobil web” olarak anlattığı, merkezine diğer sosyal ağların aksine insanları değil lokasyonları koyan Wallit’ten sizlere uzun uzun bahsetmiştik.

Yaklaşık bir buçuk ay önce İstanbul’da yazılımcılara özel bir mülakat programı düzenleyen Wallit, bu organizasyon sonucunda tam 6 yazılımcıyı kadrosuna dahil etmiş. Yaz aylarında da Türkiye’den çeşitli pozisyonlar için stajyer çalışanlar transfer eden Wallit’in İstanbul’da düzenlediği mülakat programını ve son gelişmeleri Veysel Berk ile konuştuk.

Wallit-wall

2 gün süren mülakat programı sırasında yazılımcılara Wallit geliştirme süreçlerinden detaylıca bahsedilirken şirket içinde kullanılan versiyon kontrol sistemi (GitHub) ve bug raporlama aracı (Bugzilla) bizzat tanıtılmış. Ayrıca organizasyon için ABD’den gelen Wallit çalışanlarını da düşünecek olursak hem adayların şirketin iç süreçlerine yakından şahit olduğunu, hem de Wallit’in adayları daha yakından tanıyabildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Şirketin aradığı uzmanlıklar ise iPhone uygulaması sebebiyle iOS ve teknik altyapı için backend (server tarafı) yani Java ya da PHP gibi dillerden birince uzmanlaşmış geliştiricilermiş.

Organizasyon sonucunda kadroya dahil edilen 6 yazılımcının 4’ü iOS platformu, 2’si ise “server-side“ alanında uzman kişilerden oluşuyor. Ayrıca Türkiye’de olduğu kadar ABD’de de “talent” (yetenek) bulmanın çok zor olduğuna vurgu yapan Berk, Türkiye’nin bu noktada önemli bir potansiyeli olduğunu özellikle belirtti.

1. mülakat programının ardından Wallit ekibinin ikinci organizasyon için geçtiğimiz hafta içinde Türkiye'ye tekrar geldiğini, ayın 12'sine kadar burada olacağını ve bu ziyarette ekibe 2-3 adet takviye yapmayı planladıklarını da söylemiş olalım. Konu ile ilgili direkt olarak Veysel Berk'e, [email protected] üzerinden ulaşabilirsiniz.

Wallit nasıl gidiyor?

Veysel Berk’le konuştuğumuz bir diğer konu da Wallit’in gidişatı üzerineydi. Şu ana kadarki gelişmelerden ve kullanıcı geri dönüşlerinden çok memnun olduklarını belirten Berk, yatırımcılarla da 2. round için görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Wallit’in 2. versiyonu için ciddi bir şekilde hazırlanıldığını ve  birinci versiyondan önemli dersler çıkarıldığı da biz eklemiş olalım.

Daha önce Webrazzi’de de yer verdiğimiz Flurry gibi analiz araçlarının önemine değinen Berk, bir süre sonra Flurry ve benzeri araçların kendileri için yetersiz kaldığını ve kullanıcı bazlı takip için Wallit içinde ve Wallit’e özel ek bir geliştirme yaptıklarından bahsetti. Berk’e göre özellikle kullanıcıların içerik ürettiği projelerde ürünü ilk ve yoğun olarak kullanan kitlenin (“early adopter” ve “power user”) davranışları çok önemli. Berk, bu sebeple kullanıcı gizliliğini de ön planda tutarak kendi geliştirdikleri kişi bazlı takip sistemi ile ürünün üzerlnde önemli çıkarımlar yapabildiklerini ve versiyon 2.0’ın tüm bu sonuçlardan besleneceğini kaydetti.

Başarılı girişimcinin üzerinde durduğu bir başka konu ise UX yani kullanıcı deneyimi. Wallit’te UX ve kullanıcı testleri için önemli bir kaynak ayırdıklarına -ayrıca ekip içinde de bu yönde büyümeler varmış- vurgu yapan Berk’e göre versiyon 2.0 bu yönden de fazlasıyla güçlenmiş olacak.

Veysel Berk’in söyledikleri arasında benim en çok ilgimi çeken ise “Wallit’e başladığım 6 ayda, 31 yıllık eğitim hayatımın toplamından daha çok şey öğrendim” cümlesi oldu. Ayrıca Berk, ABD’deki girişimcilik ekosisteminin çok farklı olduğuna ve Türkiye’de birşeyleri başarıp sonrasında ABD’ye gelmektense “işi” ABD’de öğrenmeyi çok daha doğru bulduğuna da dikkat çekti.

Bana kalırsa Berk’in aktardıkları ve Wallit’in İstanbul’da düzenlediği mülakat programlarından çıkarılacak güzel dersler var. Örneğin, yeteneklerin ABD'de de kolay kolay bulunamadığı ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar önemli oldukları vurgusu oldukça kritik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.