Microsoft için sırada kendi akıllı telefonu mu var?

Microsoft için sırada kendi akıllı telefonu mu var?

Akıllı telefon pazarı hemen her büyük firmanın iştahını açacak bir hızla büyümeye devam ediyor. Apple ve Samsung şu anda pazarın büyük kısmını ellerinde bulunduruyorlar ama hızlı büyüme diğerlerinin de ilgisini çekiyor. Wall Street Journal’ın haberine göre altına hücuma katılması muhtemel en yeni firma Microsoft olacak.

WSJ’ın  konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberi şu an için bir söylentiden fazlası değil. Çünkü Microsoft konuyla ilgili resmi bir yorum yapmadı. Microsoft’un kendi telefonunu yapacağı konusuyla ilgili olarak Steve Ballmer şu anda gündemlerinde Windows Phone 8 olduğunu ve bunun dışında farklı bir konuyla ilgili bir şey yapıp yapmayacağımıza dair bir yorum yapamayacağını söyledi.

Fakat son zamanlarda bu yönde artan söylentiler Microsoft’un en azından bu konuda bir deneme yapabileceğini gösteriyor.

WSJ’ın iddiası da zaten Microsoft’un Asya’daki bazı üreticiler ile bir akıllı telefon üretmek için görüşmelerde bulunduğundan ve bunla ilgili bazı testler yaptığından ibaret. Şu an için cihazın 4 ile 5 inç arası bir ekran boyutuna sahip olduğundan fazla bir bilgi de bulunmuyor.

Gerçekten testler yapılıyorsa bile ardından Microsoft’un seri üretime geçeceği de kesin değil. Kesin olan tek şey bu iddianın Microsoft’un kendi telefonunu üretmesi ile söylentilerin artıyor olduğu. En son yaz aylarında benzer bir söylenti ortaya çıkmış fakat o zamanki iddiaların ardından ortaya bir Microsoft telefonu değil, Windows Phone8 çıkmıştı.

Microsoft da bu söylentileri net bir şekilde yalanlamıyor ama konuyla ilgili her soruyu çevirip, sözü Windows Phone 8’e getiriyor. Şu sıralarda firmanın bütün odağının yeni mobil işletim sisteminde olması son derece normal. Buna göre olası bir Microsoft telefonu ancak firmanın yandan devam eden ve tamamı deneme sürecinde olan onlarca projesinden daha fazlası değil gibi görünüyor…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.