Zynga yeni oyunu CityVille 2'yi yayına aldı

Zynga yeni oyunu CityVille 2'yi yayına aldı

Zynga'nın bir süre önce kapalı beta testlerine başladığı internete sızan oyunu CityVille 2 bugün yayına girdi. Beklentilerin üzerinde bir başarı yakalayan ve kullanıcı kitlesini uzun süre tutmayı başaran CityVille'in ikinci versiyonu tamamen üç boyutlu olarak modellenmiş. AppData'nın verilerine göre halen 15.8 milyon aylık ve 2 milyon günlük aktif kullanıcısı bulunan CityVille'in yeni oyununun aynı başarıyı yakalaması bekleniyor.

Oyun dinamiği olarak oldukça geliştirilen oyun, Zynga'nın diğer oyunlarından farklı olarak ana bir hikayenin üzerinden ilerliyor. Vali olarak göreve başladığınız oyunda şehrinizi sizden istenen görevlerle birlikte geliştiriyorsunuz. Şehrinizde yaşayan vatandaşlarla da etkileşimde olduğunuz oyunda bina inşaası gibi işlerde şehrimiz dolaşan vatandaşlardan faydalanıyoruz.

Oyunun tasarım yönetmeni olan Mark Nelson CityVille 2'yi; "Orijinal CityVille ve FrontierVille oyunlarından ilham alınarak geliştirilen CityVille 2, oyuncuları alışılmadık ve ilginç tarzdaki karakterlerden oluşan hikaye konusunun içine çekiyor. İçerisinde oyuncuların kendi eşsiz şehirlerini oluştururken, aynı zamanda arkadaşlarıyla rekabet edebileceği ya da birlikte oynayabileceği harika bir 3D kasaba bulunuyor." sözleriyle tanımlıyor.

FarmVille 2 ile birlikte tamamen oyunlarını 3 boyutlu olarak geliştiren Zynga, CityVille 2'de de aynı grafik motorunu kullanmış. Gece ve gündüz ayrımı olan oyunda şehriniz büyüdükçe gece görüntüsünün çok daha güzel olacağını söyleyebiliriz. Kapalı beta sürecinde internete düşen görüntüler de bu detayın üzerine gidiyordu.

İşyerlerinin cadde üzerine yapılmasıyla daha çok gelir elde etmesi, evlerin daha sakin bölgelere inşa edilmesiyle vatandaşların daha mutlu olması gibi ince detaylar da oyunda bulunuyor. Zynga'nın diğer oyunlarında bulunmayan mesaj paneli de bir başka yenilik, CityVille 2'yi oynayan oyuncuların birbirlerine mesaj bırakmasını sağlayan sistemle sizin şehrinizi ziyaret eden arkadaşlarınıza destek olmalarını istediğiniz şeyleri yazabiliyorsunuz.

Yazının başında bahsettiğim genel hikaye siz oyunda ilerledikçe sizi takip ediyor ve belediye başkanı olduğunuzda malikanenizi kundaklayanı aramaya devam ediyorsuuz. Ancak bu hikayenin ne kadar iyi hazırlandığı ve oyuncuları oyuna bağlayıp bağlanamayacağı bilinmez.

15 dilde birden çıkan CityVille 2, Türkçe olarak da oynanabiliyor. Kasımda ikinci yıl dönümünü kutlayacak olan orjinal CityVille, 100 milyon aylık aktif kullanıcısıyla tüm Facebook oyunları arasında uzun süre listenin başında yer almıştı.

İki ay önce yayına giren FarmVille 2, AppData'nın verilerine göre aylık 64 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda, orjinal FarmVille'in halen 17.8 milyon aylık aktif oyuncusu bulunuyor. Bu istatistiklere bakacak olursak CityVille 2'nin de benzer bir başarı yakalamaması için bir sebep yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.