TTNET kullanıcılarının yüzde 71'i 'sınırsız' internet kullanıyor

Eskiden megabyte hesabı yaparak internete bağlanan internet kullanıcıları giderek sınırsız veya kotasız internet paketi seçeneklerini tercih etmeye başlıyor.
TTNET kullanıcılarının yüzde 71'i 'sınırsız' internet kullanıyor

Eskiden megabyte hesabı yaparak internete bağlanan internet kullanıcıları giderek sınırsız veya kotasız internet paketi seçeneklerini tercih etmeye başlıyor. Bünyesinde TTNET'i bulunduran Türk Telekom Grubu, üçüncü çeyrek faaliyet raporunu açıkladı. Raporda Türkiye internet kullanımı alışkanlıklarına dair önemli ipuçları bulunuyor.

Türk Telekom Grubu CEO'su Hakam Kanafani'nin yaptığı açıklamalara göre 2012 yılı üçüncü çeyrek itibariyle TTNET kullanıcılarının yüzde 71'i sınırsız internet paketlerini tercih etmiş durumda. Hakam Kanafani, sabit geniş bantta data tüketimi ve hız artışının devam ettiğini ifade ederek, TTNET müşteri sayısının 7 milyona ulaştığını söylüyor.

Fiber internet 1.5 milyon haneye ulaştı

TTNET müşterilerinin büyük çoğunluğu sınırsız yani data kotası olmadan internet kullanıyor olabilir. Ancak 'adil kullanım kotası' kavramını hatırlatmak istiyoruz. Sınırsız internet paketi sahibi olan kullanıcıların belli bir veri harcaması durumunda internet hızları otomatik olarak düşüyor. Bu yüzden 'sınırsız' kavramının bu açıklamada çok net olmadığını söyleyebiliriz.

Fiber internet konusunda da bilgi veren Hakam Kanafani, Türk Telekom ve TTNET'in 2012 yılı üçüncü çeyrekte eve ve binaya kadar olan fiber şebekesine yatırım yaparak, 1.5 milyon haneye ulaştıklarını dile getiriyor.

Türk Telekom'un bilançosuyla ilgili bazı rakamları da paylaşmak istiyoruz. Yılın üçüncü çeyreğinde Türk Telekom Grubu'nun gelirleri geçen yıla göre yüzde 6 artarak 3.2 milyar TL’ye ulaştı. Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) marjıysa yüzde 40 olarak gerçekleşti. Şirketin üçüncü çeyrekte kârıysa geçen yıla göre yüzde 77 artarak 636 milyon TL’ye yükseldi.

Fiber internet için kazılar devam ediyor

Fiber internet konusunda ufak bir gözlemimizi paylaşalım. Bilindiği üzere fiber internet ağı için kazılar sık sık belediye engeline takılıyordu. Ancak belediyeler bu engeli biraz olsa da hafifletmişe benziyor. Özellikle İstanbul'un farklı bölgelerinde fiber internet ağı için kazıların hızla sürdüğünü gözlemliyoruz. Gelecek aylarda Türkiye'deki hanelere ulaşan fiber internet sayısının hızla artacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.