Internet Explorer Xbox'lara geldi sırada Kinect bağlantısı var

Internet Explorer Xbox'lara geldi sırada Kinect bağlantısı var

Microsoft, servisleri ve ürünleri arasındaki entregrasyonu arttırmaya devam ediyor. Şirket, uzun zamandan beri konuşulan adımı dün itibariyle attı ve Xbox 360 oyun konsollarında Microsoft'un web tarayıcısı olan Internet Explorer kullanılmaya başlandı.

Bu adımla beraber kullanıcılar, Internet Explorer deneyimini Xbox üzerinden televizyon ekranına taşıyabilecek. Ne yazık ki Microsoft sadece Gold üyeliğe sahip olan Xbox Live üyeliği aktif etmiş.

Tarayıcıyı Xbox joystickleriyle kullanmak mümkün asıl heyecan yaratan konu ise gelecekte Kinect ile beraber hem sesli hem de hareket sensörüyle yönetmenin mümkün olabilecek olması.

Engadget'ın deneme şansı bulduğu Internet Explorer'da YouTube veya benzer flash videolar çalışmıyor. Microsoft'u tercihini HTML 5'ten yana kullanış ancak ana sitelerde bile bu konuda çalışma yapılmadığı için HTML5'li playerlar henüz yüklenmiyor.

TV ekranından web deneyimi için önemli bir adım

Xbox için geliştirilen Internet Explorer'ın, internet deneyiminin televizyon ekranlarına taşınması konusunda önemli bir rol oynayabilir. Televizyondan internete bağlanma seçenekleri arasında akıllı televizyonlar da bulunuyor. Ancak akıllı televizyon ve oyun konsolu satışını kıyaslayacak olursak, oyun konsollarının ön plana çıktığını söyleyebiliriz.

Öte yandan işin rekabet boyutunu da unutmamak gerekiyor. Oyun konsollarıyla web tarayıcı üzerinden internete bağlanmak yeni bir gelişme değil. Sony'nin oyun konsolu Playstation 3, 2006 yılında pazara sürüldüğünde web tarayıcıyla internete bağlanmak mümkündü. Ancak kullanıcı arayüzü konusunda bazı sıkıntıların olduğunu ifade edebiliriz. Her ne kadar Playstation'lar bir internet erişim ürünü olarak konumlandırılmasa da Microsoft'un bu adımıyla beraber Sony ile aralarındaki rekabete yeni bir cephe açılmış oldu.

Microsoft'un iyi olmadığı konuların başında gelen internetin, şirketin konsolundaki yaşamı nasıl gelişecek bilemiyoruz. Ancak ne olursa olsun Kinect'in hareket sensörüyle internette sörf yapmak farklı bir keyif olabilir. Tabii ki bunun için biraz daha beklememiz gerekecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.