CloudArena otel yönetimi ve pazarlama sistemi HotelRunner'ı kullanıma sundu

CloudArena otel yönetimi ve pazarlama sistemi HotelRunner'ı kullanıma sundu

İlk olarak adını RailsArena ile duyuran CloudArena bugün ilk ürünü HotelRunner'ı kullanıma sunuyor. Dijital otel yönetimi ve pazarlama sistemi olarak tanımlanan HotelRunner, otel ve diğer konaklama tesisleri için merkezi bir yönetim aracı olma özelliği taşıyor.

Oda yönetiminden, rezervasyon kaydına, web sayfası yönetiminden Facebook sayfalarına kadar yönetimsel bir araç olma özelliği taşıyan HotelRunner, online rezervasyon ve ödeme tarafında oteller için POS ihtiyacını da ortadan kaldırıyor.

CloudArena'dan paylaşılan rakamlara göre Türkiye'de şu anda 20 binin üzerinde tesis var. HotelRunner'ın Türkiye'den sonra ikincil olarak hedeflediği pazarlar CEE ve MENA'da ise bu sayı 320 bine ulaşıyor. Global bir proje olarak planlanan HotelRunner, oteller için Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusça olarak  hazırlanabilen temel bir tek sayfa web sayfası sunuyor. Otel müşterileri bu sayfa üzerinden rezervasyonlarını yapıp ödemelerini de yapabiliyorlar. Tüm işlem HotelRunner üzerinden gerçekleşiyor ve kredi kartı veya PayPal ödemeleri otele aktarılıyor. 

Şu anda ilk fazı tamamlanmış olan HotelRunner projesinin diğer adımlarında uluslararası sistemlere entegre edilmesi sağlanacak. Bu konuyu biraz daha açacak olursak Booking.com, Expedia, Trip Advisor gibi global olarak bilinirliğe sahip online alanlara hoteller HotelRunner sistemi üzerinden ulaşıp yönetebilecekler. Özellikle küçük ve orta ölçekli tesisler için yabancı servislerin yönetilmesi ciddi bir sorun oluşturabilir. Ege bölgemizdeki otellerin kaç tanesinin Booking.com'da yer aldığına bakarsanız ne demek istediğimi daha net anlayabilirsiniz.

HotelRunner'ın rezervasyon yönetimi ve ödeme altyapısı sağlamanın dışında en önemli katkısının bu entegrasyon olacağını düşünüyorum. Sistemi kullanan oteller bu entegrasyonun faydalarını hissettikçe talebin de o derece artacağı aşikar.

Fiyatlandırma konusuna gelecek olursak, sisteme "Kullandıkça Öde" ve "Sabit" modellerinden biriyle üye olunabiliyor. İki modelde de Kurulum ücreti bulunmuyor ve neredeyse tüm özellikler birbiriyle aynı. Kullandıkça Öde modelinde otel gecelik dolu oda başına 25 cent ödüyor. Sabit pakette ise tesis aylık 149 dolar ödeyerek tüm özelliklerden ek ücret ödemeden kullanabiliyor. HotelRunner'ın beta sürecinde ilk 100 otele ücretsiz olarak hizmet vereceğini de paylaşalım ;)

IBM kökenli Arden Agopyan, Ali Beklen ve Tolga Yalçınkaya tarafından kurulan ve 212'den yatırım alan CloudArena'nın ilk ürünü olma özelliğini taşıyan HotelRunner, global hedefleri olan önemli bir proje. İlk olarak odağına Türkiye pazarını alan HotelRunner, ürününü geliştirdikçe global açılımına CEE ve MENA bölgesiyle başlamayı planlıyor. İnternet ekosistemimizdeki farklı projelerden biri olan HotelRunner'ın nasıl bir gelişim göstereceğini izleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.