Konum bazlı platformlardan biri olan Foursquare, 2009 yılında yer bildirimi gerçekleştirmek için geliştirilen bir uygulamaydı. Üç yıl içinde iş modelini oturtarak kullanıcıların sosyalleşmesi konusunda önemli adımlar atan Foursquare'de yenilenmek rüzgarı hız kesmeden sürüyor.
Geçen Haziran ayında akıllı telefon uygulamalarını baştan aşağıya yenileyen Foursquare, şimdi de web sayfasına el attı. Kullanıcılarını neredeyse tam ekran boyutundaki bir haritayla karşılayan Foursquare, artık üye olsun olmasın herkese açık konum tabanlı bir mekan arama motoru haline geldi.
Tam ekrana yakın harita üzerinden arama yapılıyor
Foursquare, platformun ruhuna uygun olarak kullanıcıların konumlarını büyük bir harita üzerinden belirleyerek, mekan önerilerinde bulunuyor. Ancak bu mekan önerilerinin Foursquare'in kendi seçimlerine göre gerçekleşmiyor. Platform elinde bulunan verileri yani kullanıcı yorumlarını ön plana çıkararak, mekan önerilerini kullanıcılara sunuyor.
Bu özelliği kullanabilmek için kayıtlı Foursquare kullanıcısı olmaya gerek yok. Foursqure'in web sitesine giren kullanıcılar, arama bölümüne gitmek istedikleri bir mekanı veya kategorisini yazarak arama gerçekleştiriyor. Bu arama sonucunda kullanıcının belirlenmiş konumu çevresindeki mekanlar görüntüleniyor.
Örneğin, kahve kategorisi yazıldığında belirlenen konum çevresindeki kahve mekanları görüntüleniyor. Ancak görüntülenen bu mekanlarda özellikle kullanıcı yorumlarının ön planda olduğunu ifade etmek mümkün.
Daha fazla gelir kaynağının yolunu açtı
Foursquare bu adımla beraber bir bakıma konum bazlı bir mekan arama motoru haline gelmiş oldu. Şirketin böylece hemen hemen aynı kategoride yer alan Yelp'e alternatif bir hale geldiğini söyleyebiliriz. Ancak Foursqure'in konum bazlı arama motoru konusunda Yelp'in epey farkla rekabete girmiş bulunuyor. Foursquare, birçok ülkede kullanıldığı için yerelleşme çalışmaları üzerinde vakit harcamayacak. Çünkü platforumun elinde kullanıcılar üzerinden sağlanmış mekan verileri buluyor.