Arı Çekirdek 185 bin TL nakit ödül için yeni dönem başvurularını açtı

Arı Çekirdek 185 bin TL nakit ödül için yeni dönem başvurularını açtı

İstanbul Teknik Üniversitesi ve bünyesindeki ARI Teknokent'in kar amacı gütmeyen girişimci destek programı ARI Çekirdek yeni sezon başvurularını almaya başladı.

İnovatif projeler hayata geçirmek isteyen genç girişimcileri hedefleyen ARI Çekirdek projesi geçen yılki final sonunda birinci seçilen Im on a Cloud'a 100 bin dolar kazandırmıştı. Bu yıl başvurular 8 Ocak 2013'e kadar sürecek ve girişimciler hazırlanan kamp programıyla fikirlerini hayata geçirmeye çalışacak.

Hatırlatmak gerekirse; ARI Çekirdek, Ön Kuluçka Merkezi ve Kuluçka Merkezi olarak iki ayrı bölüm altında hizmet veriyor. İlk bölüm başvuruların kabulüyle yarışmaya kadar geçen dönemi, ikinci bölüm ise yarışma sonrası girişimci şirketlere (yani şirketleşen girişimci grupların) gerekli ortamı sağlıyor.

Bu yıl verilecek nakit ödülün tutarı da 185 bin TL'yi buluyor.

  • Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü: 100.000TL
  • ARI Teknokent Teknoloji Ödülü: 50.000TL
  • TÜBİSAD Özel Ödülü: 25.000TL
  • Akademi Özel Ödülü: 10.000TL

Girişimciler proje sunum gününde bireysel ve kurumsal yatırımcıların da karşısına çıkacak. Finale çıkmaya hak kazanan projelerin fikri mülkiyet başvuruları da Yalçıner Danışmanlık tarafından ücretsiz olarak yapılacak.

Başvuru kriterleri  ve sunulan diğer imkanlar 

ARI Çekirdek'e 1 - 4 kişilik gruplar halinde başvurmak mümkün. Başvuru sahiplerinin üniversite öğrencisi (3. ve 4. sınıf Lisans, Y.Lisans ve Doktora dahil) veya üniversiteden mezun olmuş ama 40 yaşını geçmemiş kişiler olması bekleniyor. Girişimcilerin projeyi gerçekleştirebilecek altyapıya sahip olması gerektiğini de belirtelim.

Projeler uygulanabilirlik, ticari değere dönüşebilirlik, fikir, proje, prototip ve şirketleşme aşamasındaki çalışmalara göre değerlendirilecek.

Nihayetinde zirveye çıkan girişimciler nakit desteğin yanısıra Çekirdek Kuluçka Merkezi’nde 1 yıl boyunca ücretsiz mobilyalı ofis alanına sahip olacak. Girişimciler ofis alanının yanı sıra Teknokent mevzuatından da faydalanmak için (bkz: teknokent yasası) başvuru yapabilecek. 1 yıl sonunda bu ofisler yeni dönemin kazanına devredilecek ancak İTÜ, bu girişimcilere yine kendi bünyesindeki İTÜ KOSGEB TEKMER veya ARI Teknokent’e geçiş yapması için yönlendirme yapacak.

Başvuruların 8 Ocak tarihine kadar süreceğini tekrar hatırlatalım ve sizi önceki yılın sonuçlarına bakmaya davet edelim. Öngörülen tam program ise aşağıdaki gibi olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.