45 milyon anlık kullanıcıya ulaşan Skype, iş modellerini çeşitlendiriyor

45 milyon anlık kullanıcıya ulaşan Skype, iş modellerini çeşitlendiriyor

Gerçek zamanlı iletişim platformlarının belki de en bilineni olan Skype'ın, kullanıcılarla buluşmasının ardından tam dokuz yıl geçti. Platform, bu süre zarfında hem kullanıcı sayısı hem de görüşme süresi bakımınından hızla büyümeye devam etti. Parantez içinde Skype'ın Mayıs ayı itibarile 250 milyon kullanıcıya ulaştığını da hatırlatalım.

Hemen hemen her kalemde büyüme yakalayan platform, anlık kullanıcı sayısı bazında da bir ivme yakalamış durumda. Paylaşılan bilgilere göre Skype, ses, video ve sohbet servislerinin anlık kullanıcı sayısını 45 milyonu geçtiğini açıkladı.

Platformun anlık kullanıcı sayısını geçen sene aynı döneme göre kıyasladığımızda yaklaşık yüzde 70'lik büyümenin olduğu görülüyor. 2012 yılı başındaki rakamlarla kıyaslandığında yüzde 30'luk büyüme gerçekleştiği paylaşılıyor. Yani aylık 3 milyon anlık kullanıcının eklendiğini ve yüzde 8'lik bir artış yakalandığını söylemek mümkün.

İş modellerini çeşitlendirmeye başlıyor

Söz konusu hızla büyümesine devam eden bir şirket olunca, iş modelleri de aynı hızla çeşitlenmeye başlıyor. İngiltere'de kendi Wi-Fi ağını kurma hazırlıklarını sürdüren şirket, reklam gelirlerini arttırmayı hedeflediği uzun zamandan beri kulislerde konuşulanlar arasında.

'Workspace' yani 'çalışma alanı' adındaki yeni ürünün özellikle KOBİ'lere sunularak ek bir gelir elde edilmesi şirketin planları arasında. Öte yandan ücretli üyelik seçeneğinin de geleceği şirketen sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Her ne kadar 9 yıllık bir şirket olsa da Skype'ın gelecek dönemlerde hem kullanım hem de gelir rakamları bakımından büyümesine devam etmesi herkes tarafından beklenen bir durum. Şirketin iş modellerine ağırlık vermesi, Skype'ın artık gelirlerine daha fazla ağırlık verdiğini gösteriyor.

Skype'ta kuruluşundan bu yana neler yaşandı? Bu sorunun cevabı için aşağıdaki infografiği inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.