Skype 250 milyon kullanıcıya ulaştı

En çok kullanılan gerçek zamanlı iletişim platformlarından Skype  yükselişini sürdürüyor. Microsoft tarafından 8.5 milyar dolara satın alınan Skype 250 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda.

New York Times gazetesine konuşan eski Skype CEO'su yeni Skype Bölümü Müdürü Tony Bates, Microsoft satın almasından sonra kullanıcı sayısı bazında büyümenin devam ettiğini söyledi. Bates, Skype'ın özellikle son yedi ayda büyük yol katettiğini, toplamda yüzde 26 büyümeyle 250 milyon kullanıcı sayısını geçtikleri ifade etti.

Microsoft'un Skype'u satın almasından sonraki süreci değerlendiren Tony Bates, şirketin kimliğini ve anatomisini korumaya özen gösterdikleri bilgisini veriyor. Bates, "Gelecekte de büyüme hızımızı kaybetmeyeceğiz" iddiasında bulunuyor.

Tony Bates hakkında küçük bir anektod paylaşmak istiyoruz. Bates, Microsoft anlaşmasından sonra hiç değişmemişe benziyor. 8.5 milyar dolarlık anlaşmadan sonra Bates, aynı masasında ve aynı bilgisayarıyla çalışıyor. Bates'deki tek değişikliğin Microsoft kimlik kartı.

Skype'ın gelecekte daha hızlı büyüyeceğine biz de katılıyoruz. Bilindiği üzere Microsoft, platformu Windows Phone ve Xbox 360'lara entegre etmeye çalışıyor. Bu projeler, Skype'ın büyümesine kuşkusuz önemli ölçüde ivme kazandıracak. Windows Phone'lu Nokia akıllı telefon satışlarının artması Skype'ın büyümesinde önemli bir rol oynacağını düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.