Kanal D online oyun işine Alman ProSiebenSat.1 desteğiyle adım attı

Kanal D online oyun işine Alman ProSiebenSat.1 desteğiyle adım attı

Doğan Medya Grubu'nun TV kanallarından biri olan Kanal DProSiebenSat.1’ın oyun şirketi ProSiebenSat.1 Games ile oyun sektöründe işbirliğine gitti ve oyun.kanald.com.tr sitesini açtı.

ProSiebenSat.1 Almanya’nın en büyük medya kuruluşlarından biri. Özel TV kanalları, radyo kanalları ve basılı yayınlarıyla şu an 13 Avrupa ülkesinde hizmet veriyor. Online oyun tarafında da ProSiebenSat.1 Games markasıyla yer alıyor. Alman medya holdingi diğer anlaşmaları gibi bunun da başarılı ve uzun soluklu olmasını istiyor.

Oyun lisanslama ve geliştirme konusunda faaliyet gösteren ProSiebenSat.1 Games 2012 yılı başında yaptığı anlaşma ile Sony Online Entertainment ile anlaşmıştı ve bu işbirliği çerçevesinde Sony Online Entertainment’ın oyunlarını da oyun.kanal.com.tr'de gösterilebilecek.

Grubun oyun portföyünde MMORPG oyunu DC Universe Online ve strateji oyunu Skylancer gibi ciddi oyunlar yer alıyor.

Sosyal oyun sektörü Zynga'nın düşüşüne rağmen revaçta olsa da online oyun sektörü de kendi içinde halen rağbet görüyor. Hedef kitlesi özellikle çocuklardan oluşan pazarda son dönemde yerli bir kaç oyun sitesinin satıldığını da işin içindeki isimlerden biliyoruz.

Oyun.Kanal.com.tr mevcut online oyun girişimleri içinde yeni ve bilinirliğe ihtiyacı var. Ancak arkasındaki medya gücü ile kısa sürede üst sıralara çıkabilir. Sitede MMO, Flash Oyun kategorilerinin yanında oyun haberleri ve oyun videolarının bulunması da bu çıkışı kolaylaştırabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.