Microsoft Xbox Music ile iTunes ve Spotify’a her platformda rakip oluyor

Microsoft Xbox Music ile iTunes ve Spotify’a her platformda rakip oluyor

Müzik endüstrisi, bir zamanlar en büyük korkuların tek kaynağı olan dijital dünya ile buzları eritmeye devam ediyor. Endüstri dijital yaşamla ile savaşmaktan vazgeçip, değişen dünyaya ayak uydurmaya karar verdiğinden beri aslında bu yeni yapının ne kadar önemli bir dağıtım ve satış kanalı olduğunu da görmeye başladı.

iTunes ve Sportify son dönemde bu anlamda küresel çaptaki en önemli örnekler. Şimdi listeye Microsoft da, üstelik değişme ayak uydurarak, katılıyor. Bugüne kadar kendine özel DRM yapısı ile müzik servisini çok daha katı bir yapı içerisinde tutmaya çalışan Microsoft, son yaptığı açıklama ile müzik servisini Xbox dışında Android ve iOS’ta da sunacağını duyurdu.

Bu müzik dünyası için küçük ama Microsoft için oldukça büyük bir adım…

Uzun süre teknoloji dünyasının en önemli oyuncuları listesinde başta yer alan Microsoft, bu süreçte kendi kurallarını kabul ettirmekte zorlanmıyordu. Fakat alternatifler çoğaldıkça bu eski alışkanlığın da beklendiği gibi sonuç vermediğini deneyimleme imkanı oldu.

Bundan yaklaşık 5 yıl önce Zune ile müzik konusundaki en önemli adımını atan Microsoft, o zamanlar sistemi çok dar bir çerçevede sunmayı planlamıştı. Bu sırada ortaya çıkan Spotify gibi servisler ise biraz daha esnek yaklaşımların ne kadar başarılı olabileceğini net olarak gösterdi.

İlk başlarda sadece Microsoft tarafından gerekli sertifikasyona sahip cihazların bu servisten yararlanabilmesi mümkünken, son açıklaması ile Microsoft rahat ettiği alanın dışında da servisi kullanıma sunacağını açıklamış oldu. Xbox Music servisi Windows Phone 8'in yanı sıra Android ve iOS’ta da yer alacak.

Şu an için Android ve iOS uygulamaları hazır değil ama oldukça kısa süre içerisinde Microsoft’un müzik servisini buralara da genişletmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.