Google Haritalar servisinin iOS uygulaması için hız kesmeden çalışıyor

Google Haritalar servisinin iOS uygulaması için hız kesmeden çalışıyor

Apple'ın iOS 6'da kendi haritasını kullanarak acele ettiği herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Yapılan bu hata karşısında Google harekete geçerek, iOS haritası için çalışmalarını hızlandırdı. Şirketten sızan son bilgilere göre iOS'li cihazlar için Google haritası test ediliyor.

Forbes'un eline geçen belgeler Google'ın iOS işletim sistemleri için geliştirdiği haritada tam gaz çalıştığını gösteriyor. Google'ın iOS 6'lı cihazlar için geliştirdiği haritası, hemen hemen Apple cihazlarından kaldırılan uygulamayla aynı özelliklere sahip olacağını söyleyebiliriz.

Google Earth servisi de dahil edilecek

iOS 6 için geliştirilen Google haritasının sızan fotoğrafı

Forbes'un haberine göre geliştirilen yeni haritada Google Earth servisi de bulunacak. Apple kullanıcılarının Google Maps'te önceki haritalara göre farklı bir kullanım deneyimi yaşayacağını ifade edebiliriz.

Google Maps geliştiricilerinden Ben Guild'in blogundan paylaştığı bilgilere göreyse yeni uygulamanın öncekine göre daha hızlı ve iPhone 5 desteklediği belirtiliyor. Ben Guild, ayrıca iki parmakla yön belirleme özelliğinin olacağını da ifade ediyor.

Google'ın iOS haritasının çıkış tarihiyle ilgili kesin bir bilgi verilmiyor. Ancak söz konusu haritanın şu anda Alpha testinde olması 2012 yılının sonuna kadar yayınlanacağını gösteriyor. Kısaca 2 aylık bir süre zarfında iOS'lar için Google haritasının geleceğini ifade edebiliriz.

Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt'in de ifade ettiği gibi Google, harita işine yüz milyonlarca dolar yatırım yapan bir şirket. Apple ise birkaç şirketi satın alarak bu harita işine soyundu ve sonuçlar pek de memnun edici olmadı. Apple'ın harita güncellemelerini yakından takip edip, gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.