Eric Schmidt Apple-Google arasındaki rekabeti savaş olarak tanımladı

Eric Schmidt Apple-Google arasındaki rekabeti savaş olarak tanımladı

Apple ile Google arasındaki rekabet, mobil tarafta devam ediyor. Ancak iki şirket arasında yaşanan rekabetin dozu arttı ki, söz konusu şirketlerin en yetkili ağızları bile rekabetin savaş boyutlarına ulaştığını söylemekten çekinmiyor.

All Things Digital'a röportaj veren Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt, Apple ve Android arasında yaşanan rekabetin günümüz endüstrisinde savaş olarak tanımlandığını ifade etti.

Eric Schmidt, "Bugüne kadar bu ölçekte bir rekabet görmedim. Fiyatlar hızla düşüyor ve bundan faydalananlar ise tüketiciler" şeklinde konuşuyor.

Patent davalarıyla mahkeme yollarına düşen sektör hakkında açıklamalarıyla konuşmasına devam eden Eric Schmidt, patent davalarının öldürücü olduğunu söylüyor. Eric Schmidt, yazılım sektöründe toplamda 200 bin bulunduğunu ve patent davalarının inovasyon için kötü olduğunu ifade ediyor.

"Apple harita konusunda hata yaptı"

Eric Schmidt, gündem konularından biri olan Apple'ın kendi haritasını kullanması konusuna da değindi. Apple'ın hata yaptığını ifade eden Eric Schmidt, sözlerini şu şekilde sürdürüyor: "Apple'ın kendi haritasını çıkaracağı uzun zamanda beri belli olan bir konuydu. Bunu satın aldığı şirketlerden anlamıştık. Ancak Apple harita işini zor bir yolla öğrenmeye çalışıyor. Google'ın yüz milyonlarca dolar harcayarak sektördeki en iyi haritayı yaptığını düşünüyoruz."

Eric Schmidt, birkaç yıl önce Google, Apple, Amazon ve Facebook'un teknoloji sektörünün çetesi olduğunu söylemişti ve o dönemde oldukça eleştirilmişti. Konu hakkında sorulan soruya cevap veren, Eric Schmidt, Facebook'un dünyanın iletişim merkezi, Amazon'un ise dünyanın en büyük mağazası olmaya çalıştığını dile getiriyor.

Özet olarak, patent davalarının kazanılması kısa vadede şirketlere zafer duygusu kazandırabilir, ancak uzun vadede Eric Schmidt'in de söylediği gibi patent davalarının invasyonu öldürdüğü düşüncesine dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.