Microsoft, Office 2013'de son aşamaya geldi, Windows Phone'u ise 13 ülkeye daha açtı

Microsoft, Office 2013'de son aşamaya geldi, Windows Phone'u ise 13 ülkeye daha açtı

Harıl harıl Windows 8'in tanıtım gününe hazırlanan Microsoft, Office 2013'te yazılım ve test süreçlerini tamamladı. Windows Phone tarafında ise geliştiriciler için iyi haberler var.

Microsoft'un yaptığı açıklamaya göre Office programlarında RTM (Release to Manufacturing) aşamasına ulaştı ve ilk dağıtım için Ekim ayı bekleniyor. Genel dağıtım 2013'ün ilk çeyreğinde olacak.

Yerel satıcılardan Office 2010'i satın almış olan kullanıcılar 19 Ekim'den itibaren yeni sürüme ücretsiz erişebilecek. Windows RT kullanıcıları ise 26 Ekim'deki Windows 8 tanıtımından sonra önizleme sürümünü kullanabilecek.

Microsoft'un tek tek Windows 8'e uygun hale getirdiği ürünleri arasında en önemli parçalardan biri hiç şüphesiz Word, Excel ve diğer ofis programları. Özellikle kurumsal düzeyde önem taşıyan bu uygulamalar için Mikrosoft'un iş ortaklarına öncelikli olarak, Kasım ayından itibaren sunulacak. Microsoft Office'in fiyatları da Eylül ayında belli olmuştu.

Windows Phone da yeni gelişmeler

Diğer yandan Windows Phone tarafında yaşanan gelişmeler de Microsoft adına önem taşıyor. Windows Phone'un geliştirici süreçleri tarafında 100'den fazla geliştirme ve güncelleme yapıldığını paylaşan yazılım devi, aynı zamanda geliştirici kayıtlarını 13 yeni ülkeye daha açtı. Böylece Windows Phone Geliştirici Merkezi'nin erişilebilir olduğu pazar sayısı 191 oldu. Türkiye de bu ülkelerden biri.

Microsoft'un Windows 8 ile tarihinin en önemli noktalarından birine yaklaştığını düşünenlerdenim. Daha önce satış mağazalarıyla Apple'a rakip olacağına dair haberler gelen Microsoft, genel yeni haberlere göre de bu yönde bir eğilim gösteriyor. Bakalım önümüzdeki yıllar Microsoft ve Apple arasındaki piyasa değeri farkı nasıl olacak...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.