iPhone 5 web trafiği kullanımında Galaxy S3'ü geride bıraktı

iPhone 5 web trafiği kullanımında Galaxy S3'ü geride bıraktı

Her iki cihazda genel olarak ihtiyaç üstü bir deneyim sunuyor ama iPhone 5 tanıtıldıktan sonra "iPhone 5 mi Samsung Galaxy S3 mü?" tartışması epey konuşuldu. Bizim açacağımız konu ise bu cihazların kıyaslaması değil, bu cihazların kullanıcılarına dair önemli bir istatistik.

Online reklam ağı Chitika'nın 1 haftalık verilerine göre iPhone 5 üzerinden tüketilen internet trafiği Galaxy S3'ten gelen trafiğin önüne geçmiş. Chitika bu raporu milyonlarca mobil reklam gösterimine ve son 1 haftalık verilere dayanarak yapmış. Sonuç ise aşağıdaki gibi yüzde 44'e yüzde 56 iPhone 5'in lehine olmuş.

21 Eylül'de pazara çıkan iPhone 5 ilk 3 günde 5 milyonluk bir satış yakalamıştı. Yaklaşık 4 aydır ABD pazarında olan Galaxy S3 ise Haziranda 20 milyonluk satış rakamına ulaştığında ABD pazarındaki satış rakamı 4 milyondu.

Chitika araştırmasında özel olarak belirtilmemiş ama bu analizin sonucunu genel olarak ABD pazarı kabul etmek sanırım daha doğru olur. Zira Massachusetts merkezli Chitika'nın özellikle Asya pazarındaki reklam ağlarına ne kadar eriştiği soru işareti. Ancak halen iPhone kullanıcılarının Android kullanıcılarından daha aktif olduğunu söylemekte sanırım bir sakınca yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.