Samsung Galaxy SIII küçülerek yeniden geliyor

Samsung Galaxy SIII küçülerek yeniden geliyor

Apple ve Samsung arasındaki patent savaşları süre dursun, her iki şirkette farklı segmentte yeni cihazlar çıkararak rekabetin dozunu arttırmaya devam ediyor.

4.8 inçlik ekran boyutuyla iPhone'ların en büyük rakibi olan Samsung Galaxy SIII, yeni modelinde ekran boyutunu küçültüyor. Güney Kore basınında yer alan bir habere göre yeni Galaxy SIII 4 inçlik ekran boyutuna sahip olacak.

Samsung Mobil İletişim Genel Müdürü JK Shin'ın açıklamalarına dayanan haberde, yeni cihazın tanıtımı 11 Ekim'de yani yarın Almanya'da tanıtılacağı belirtiliyor.

'Mini' adını kullanacak

JK Shin, yeni Galaxy SIII'ün ekran boyutu dışında başka bilgi paylaşmadı. Ancak cihazın neredeyse tüm özellikleri Mobile Geeks tarafından yayımlandı. Bu habere göre yeni cihazda 480 x 800 piksel çözünürlüğünde AMOLED ekran bulunuyor. Çift çekirdekli 1 GHz'lik  işlemciye sahip olan cihazda, 1 gb RAM, 16 GB dahili hafıza ve microSD girişi, 5 mp kamera ve NFC gibi özellikler mevcut. Cihazın işletim sistemiyse Android 4.1.1 Jelly Bean olduğu bilgisi de haberde paylaşılan bilgiler arasında.

Avrupa akıllı telefon pazarında çok fazla 4 inç ekran boyutuna sahip olan cihaz olduğunu ifade eden JK Shin, yeni Galaxy SIII'ü 'mini' olarak tanımladıklarını da ifade ediyor.

Mini Galaxy SIII'ün pazara henüz yeni sürülen iPhone 5 satışları üzerinde nasıl bir etki yaratacağını şimdiden söylemek güç. Ancak iPhone 5'in birçok Avrupa ülkesinde yok sattığını ifade etmek mümkün. Mini Galaxy SIII hakkındaki ayrıntılı bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.