Kurumsal mobil hizmetler 2017'de 340 milyar dolara ulaşacak

Kurumsal mobil hizmetler 2017'de 340 milyar dolara ulaşacak

Mobil teknolojiler bireysel çapta olduğu kadar kurumsal alanda da ciddi bir etkiye sahip. Bundan bir kaç yıl önce pek de zengin ve derin olmayan kurumsal mobilite tarafındaki yükseliş günümüzde dikkat çekici bir boyuta ulaştı.

ABI Research'ün araştırmalarına göre dünya çapında kurumsal alandaki mobil gelirler 2017 yılında 340 milyar dolara ulaşacak. Bu potansiyel ses, veri, mesajlaşma, kurumsal uygulamalar vb. hizmetleri kapsıyor.

Konunun uzmanı Dan Shey, kurumsal pazarın tüm mobil servis pazar gelirlerinin yüzde 30'unu oluşturduğunu ve büyümenin tüketici tarafındaki büyümeyi ikiye katladığını söylüyor. Shey, kurumsal çalışanların şirketin değil de kendi mobil cihazlarını kullanmasını ifade eden BYOD (Bring-Your-Own-Device) programlarıyla akıllı telefonların yükselişinin altını çiziyor ve bu durumda sunulması gereken uygulama ve servislere dikkat çekiyor.

Küresel kurumsal pazarda akıllı telefon sahipliği ortalaması yüzde 70 civarında tahmin eden ABI Research bu pazarın oyuncuları için şunları tavsiye ediyor;

  • Mobil operatörler BYOD konusunda inovatif ve karlı çözümler sunmaya çalışmalı
  • Cihaz üreticileri kurumsal çalışanlar için sadece güvenliğe değil yerleşik iş uygulamalarına da önem vermeli.
  • BT ve platform sağlayıcıları da büyüyen kurumsal mobil yönetim servislerde dikey çözümlere odaklanmalı

Her ne kadar çoğunlukla son kullanıcıya dönük mobil ve internet pazarından bahsetsek de, ABI Research'ün değindiği kurumsal pazarı dikkate almakta ve yerel pazarların ihtiyacına göre yorumlamakta fayda var.

Zira kurumsal ve bireysel pazar hem birbirini etkiliyor hem de büyütüyor. Sosyal ağların kurumsal yapılara uygun şekilde yeniden yorumlanması da bunun en belirgin göstergelerinden biri.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.