Apple'ın 10 milyon iPad Mini siparişi ne anlama geliyor?

Apple'ın 10 milyon iPad Mini siparişi ne anlama geliyor?

iPad Mini hakkında çeşitli söylentiler yazmaya ara vermiştik ama gelen haberler giderek ciddileşiyor. Apple'ın bu ay tanıtacağı düşünülen yeni tableti için beklenen sevkiyat sayısı tam 10 milyon.

Eğer Wall Street Journal'ın Asyalı üreticilerden elde ettiği bilgiler doğruysa Apple büyük bir harekata başlamak üzere. Zira 10 milyonluk sevkiyat sayısı Amazon'un Kindle Fire için talep ettiğinin 2 katı. Apple'ın bu güne kadar 17 milyon tablet sattığını da hatırlatmış olalım.

7 inçlik tabletlerin yükselişi

iSuppli raporuna göre Apple bu yılın 2. çeyreğinde küresel tablet pazarında yüzde 69.6 pay ile lider konumdaydı ve bu liderliğin önümüzdeki bir kaç yıl da devam edeceği düşünülmekte. Aynı iSuppli 2012’de satılacak tüm tabletin üçte birinin 7 inçlik modellerden oluşacağını da söylüyor.

Diğer yandan Kindle Fire serisi, Samsung'un Galaxy serisi ve Nexus 7'nin tablet pazarında rüzgarı arkasına aldığı da bir gerçek ve Apple'ın en azından bu alanda belki de ilk kez bir hücum taktiği ile savunam yapması gerektiğine bana inandırıcı geliyor. Hali hazırda Deutsche Bank tarafından yapılan açıklama da Apple'ın böyle bir adım atması durumunda ekosistemi sürükleyecek bir iş yapacağını dile getiriyor. DB, yılın son çeyreğinde Apple'ın 24 milyon tablet satışına ulaşacağını öngörüyor.

4 Temmuz'da şöyle bir karşılaştırma yapmıştık.

iPad Mini'ye Retina yok

Apple'ın iPhone 5 tanıtımında çok sayıda bilgi sızıntısı yaşadığını düşünürsek iPad Mini'nin 7.85 inç boyutunda ve Retina değil LCD ekrana sahip olacağı söylentilerini aktarmakta fayda var. Fiyat konusu ise 349-299 dolar arasında değişiyor ama Kindle Fire HD ve Nexus 7'nin 199 dolar olduğunu hatırlamakta fayda var. İşlemci tarafında ise A5X ve A6'nın adı geçiyor.

Beklentiler Apple'ın basın mensuplarına bu hafta bir davet geçeceği ve ay sonunda da iPad Mini'nin piyasaya çıkacağı yönünde. Yani Apple'ın yeni yılın hediye dönemini kaçırıp kaçırmayağını öğrenmek için çok fazla beklemek zorunda değiliz.

Eğer internete sızan iddialar doğruya aşağıdaki görsellerin olası bir iPad Mini'ye en yakın konseptler olduğunu söyleyebiliriz. (Tasarımcı martinhajek.com)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.