İlk 24 saatte kullanıcıların yüzde 15’i iOS 6’ya geçti

İlk 24 saatte kullanıcıların yüzde 15’i iOS 6’ya geçti

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS’un yeni sürümü rekorla geldi. İki farklı kaynak tarafından doğrulanan bilgiye göre iOS 6’nın yayınlandıktan sadece 24 saat içerisinde kullanıcıların tam yüzde 15’i cihazlarında yeni işletim sistemini kullanmaya başladı bile.

Mobil reklam alanında faaliyet gösteren Chitika’nın kendi reklam ağından elde ettiği verileri derleyerek hazırladığı raporda 24 saat içerisinde iOS 6’ya geçişin rekor düzeyde olduğunu duyurdu. Bu sırada diğer bir mobil reklamcılık firması Chartboost da blog’unda kendi verilerine dayanarak aynı bilgiyi palaştı.

24 saatte yüzde 15’lik geçiş oranı iOS tarihinde bir rekor anlamına geliyor…

iOS 6 ile ilgili pek çok farklı yorum yapılsa ve özellikle de yeni haritaların son derece olumsuz karşılandığı söylense de bu rakamlar Apple hayranlarının yeni iOS’u her şeye rağmen sahiplendiğini gösteriyor. Bu rakamlara göre ilk 24 saat içerisinde yaklaşık her 2 saatte bir iOS 6’ya yüzde 1’lik geçiş gerçekleşmiş.

Yeni işletim sistemine geçiş oranı iPhone kullanıcıları arasında daha yüksek. iPhone’cuların yüzde 17’si iOS 6’ya ilk 24 saat içerisinde geçmiş durumdalar. iPad’de ise oran yüzde 13. Apple’ın bir önceki mobil işletim sistemi iOS 5’e geçiş bu kadar hızlı olmamıştı. iOS 5’e geçişte yüzde 20’ye ulaşmak tam 5 gün almıştı. Bu anlamda iOS 6, Apple’ın bu alandaki rekorunu da kırmış oldu.

Yeni işletim sisteminin bu kadar hızlı bir şekilde kullanıma geçmesinin başlıca nedeni Apple’ın son kullanıcı için son derece pratik bir güncelleme imkanı sunuyor olması. Fakat tek neden bu değil. Kullanıcıların iOS 6’ya geçmek için bekleyememelerin başlıca nedenleri arasında Apple’ın vaat ettiği yeniliklere bir önce kavuşma motivasyonu da yer alıyor.

Bu hızlı geçişle ilgili belki de altı çizilmesi gereken en önemli detay ise hızlı adaptasyonun, Apple’ın işletim sisteminde daha az parçalanmanın (fragmentation) görülmesini sağlayacak olması. Bu, Google’ın Android’de yaşadığı en büyük sorunların başında geliyor…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.