birFİKRİNmiVAR beşinci yaşında daha güçlü

birFİKRİNmiVAR beşinci yaşında daha güçlü

Türkiye'nin en büyük girişimcilik yarışması birFİKRİNmiVAR bu yıl 5. yaşına giriyor ve girişimcileri bu yıl daha fazla heyecan, daha fazla ödül bekliyor.

Bildiğiniz gibi birFİKRİNmiVAR'ı LabX'in kurucularından olan Fuat Sami organize ediyor. Fuat Sami her ne kadar melek yatırımcı şapkasıyla tanınsa da bu yarışmayı kendi girişimicilik macerası olarak görüyor (röportajımız) ve bu yıl daha gerçekten etkili bir yarışma organize ediyor.

TV kanalı değişiyor

Bu yıl yeni logosuyla (üstte) karşımıza çıkacak olan girişimin çekimleri geçen yıl NTV'de yayınlanmış ve hatırı sayılır bir ilgi görmüştü. Hatta NTV'nin en çok izlenen programları arasında olduğunu öğrenmiştik. Bu yıl ise yarışmanın 'primetime' saatinde TV 8'de yayınlanacağını öğrendik ki bu da izlenme oranlarına olumlu etki yapacak gibi görünüyor.

Daha fazla fikir, daha fazla ödül

Birinci seçilen girişime (bkz: geçen yılın birincisi) şirket kurulması artık geleneksel bir durum. Bu yılın yenilikleri ise tam 6 tane alt yarışma ile girişimcilerin sahneye çıkacak olması ve farklı sektörlerden fikirlerin direkt o sektörün lider şirketleri tarafından ödüllendirilecek olması.

Destek verecek şirketler arasında Vodafone, Arzum, British Council, Avrupa Konutları, İnventram gibi şirketler bulunuyor. Böylece 200.000 TL büyük ödülün dışında ödül miktarı ciddi ölçüde artmış oluyor. Ayrıca bu yıl Vodafone'un yarışmanın teknoloji sponsoru olduğunu ve jürileri teknnolojik açıdan destekleyeceğini öğrendik.

Başvurular başladı

Başvurular birfikrinmivar.com da başladı bile. İlk ön elemeler için son başvuru tarihi 25 Eylül. Yarışmanın jürileri açıklandığında yeni bir paylaşım yapacağız. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.