TTNET 30'dan fazla mobil uygulamayla geleceğe hazırlanıyor

Ülkemizdeki telekomünikasyon şirketlerinin akıllı telefonlar için çeşitli mobil uygulamalar sunduğunu biliyoruz. Bunlar genellikle hizmet sunma amaçlı geliştirilse de gördüğümüz kadarıyla TTNET'in mobil uygulama tarafında daha ciddi davranıyor.

App Store'da bir kaç oyun uygulamasının TTNET adına kayıtlı olduğunu görünce şaşırmıştım. Ardından TTNET'in yeni uygulamalarına dair bilgi aldık ve tam listeye baktığımızda TTNET'in App Store'da ve Google Play'de tam 31 uygulaması olduğunu gördük.

Bu uygulamalar arasında 'universal' olarak nitelendirilenler kendi platformunda hem akıllı telefonlar hem de tabletlerle uyumlu. TTNET hizmetlerine dair uygulamaların geliştirilmiş olması pekala normal ama TTNET'in oyun tarafında iddialı olduğunu da görüyoruz.

TTNET'in mobil oyunları

TTNET'in tüm uygulamalarına baktığımızda mobil oyun tarafında kimileri iddalı olan oyunları şunlar; Mobil Tavla, Süper Gol, Süper Solo, Dama Online, Frogi, Eşleştirmece ve Yaz Yarış.

İnternet, televizyon ve telefonu birlikte sahiplenen TTNET öğrendiğimiz kadarıyla 2011 yılında Playstore girişimiyle beraber mobil uygulamalara da el atmış. TTNET’in mobil uygulamalarının tamamının indirme sayısı da 2011 yılının Şubat ayından bugüne toplam 1,5 milyona ulaşmış.

2006 yılında internet servis sağlayıcısı olarak kurulan TTNET'in yerli oyun şirketi Sobee'yi satın aldığını ardından dijital oyun platformu Playstore.com ile oyun konusundaki yatırımlarını arttırdığını biliyoruz. Keza eğitim tarafında da vitaminegitim.com gibi bir portal TTNET'in elinde.

Bundan sonra işlerin nereye gideceğini ve TTNET'in mobil uygulama ekosistemine neler katacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.