eBay 17 yıllık logosunu değiştirdi

2012 yılında logosunu değiştiren şirketler arasında eBay de katıldı. E-ticaret sektörünün dünyadaki öncülerinden biri olan eBay, 17 yıllık logosunu dün itibariyle değiştirdi. Tam tamına 17 yıldan beri kullanılan eski logodaki birbirine geçen harfler artık birbirine daha mesafeli. Ayrıca logodaki sadeliğin de dikkat çektiğini söyleyebiliriz.

eBay Başkanı Devin Wenig'in yeni logo yorumu şu şekilde: "Yeni logomuzda ikonik renk paletimizi koruduk. Dünya çapında 100 milyon aktif kullanıcı ve 25 milyon satıcıya ulaştıran logumuzdaki renkler, yeni logomuzda da yer aldı."

eBay'in geçtiğimiz yıl satın aldığı GittiGidiyor'da da eBay logosu mevcut. Ancak GittiGidiyor ekibi yeni logoyu henüz sitede kullanmıyor. GittiGidiyor'un yeni logoyu kısa zaman içinde kullanacağını tahmin ediyoruz.

Güncelleme: GittiGidiyor ve eBay'den konuyla ilgili yanıt geldi. Yeni logo Ekim ayı ortasından itibaren kullanılacak. eBay ve GittiGidiyor'dan gelen yanıtı aşağıda paylaşıyoruz.

"17 yıl önce eBay insanların satın alıp satması için yeni bir yol yarattı. Bu zamandan beri milyonlarca insanın kendi işini kurmasına imkan verdi ve dünyanın ihtiyacı olan, sevdiği şeyleri almak için alışveriş şeklini değiştirdi. Yayınlanan yeni logo eBay’in bugünkü kimliğini; şeffaf, modern ve tutarlı deneyimini yansıtıyor. eBay logo-kullanım kurallarını Ekim ortası yayınlayacak, kullanımı bu tarih itibariyle kendi sitesinde, reklam, pazarlama alanlarında ve tüm dünyada başlayacak."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.