20 Petabyte'lık Google Haritalar yenilenmeye devam ediyor

20 Petabyte'lık Google Haritalar yenilenmeye devam ediyor

Mobil haritalar konusunda Apple ile arasını açan Google, kendi yolunu çizmeye devam ediyor. Yenilenen haritalar ve kullanıcılar tarafından eklenen detaylar Google'ın büyük planına dair bilgi veriyor.

Google Haritalar uygulamasının iOS'ten çıkarılmasında Apple'ın tercihi etkili olmuş olabilir ama Google da kullanıcı bilgileri toplama ve reklam konusunda istediğini alamadığı Apple'dan ayrılmak istemiş olabilir. Zira Google Haritalar iOS uygulamalarını masaüstündeki veya Android'deki kadar detaylı kullanmak mümkün değil.

Yeni uydu görüntüleri

Google artık iOS için mobil tarayıcı deneyimine odaklanacak ama haritalarını yenilemeye ve detaylandırmaya devam ediyor. 30 yeni kente 45 derecelik yeni görüntüler ekleyen Google, uydu görüntülerinde de 60'tan fazla bölgenin görüntülerini de yeniledi. Öncelikle Google Earth üzerinde görüntülenen yeniliklerin Google Maps'e aktarılması bu güncellemelere kolayca erişilmesini sağlayacak.

Abraj Al Bait - Büyütmek için resme tıklayınız.

Google Haritalar verisi 20 Petabayt

2008'de 22 ülkede 13 milyon mil yolu kayıt altına alan Google, 2012'de bu pastayı 187 ülke ve 26 milyon mile çıkarmış.

Google Maps ekibinden Brian McClendon şu an Google'ın 20 petabayt (21.5 milyar mb, bkz petabyte çağı) büyüklüğünde bir görüntü kaydına sahip olduklarını söylüyor. Street View kayıtları ise 5 milyon mile ulaşmış.

Diğer yandan Türkiye, Google Haritalar'ın 3. parti verilerle beslendiği sayılı ülkelerden biri olmaya devam ediyor.

Google Map Maker

Google'ın kullanıcı güdümlü geliştirmelerinin arkasında ise Google Map Maker öne çıkıyor. Google, kullanıcıların kendi bölgesi için yol, mekan vb. eklemeleriyle detaylı ve güncel haritalar elde ediyor.

Hatıralarsanız Google iç mekan haritalarıyla 2012 Londra Olimpiyatları'nda boy göstermişti ve tüm bu gelişmelerler Google'ın iOS tarafında istediğini mobil web üzerinden almaya hazır olduğunu gösteriyor.

Diğer yandan sosyal ilişkilerimizin internete taşınmasından sonra fiziksel çevremizin internete taşınmasına da yavaş yavaş alışmaya başlamamız gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.