Vidobu: On eğitmen, binlerce video ve sınırsız eğitim [500 Davetiye]

Vidobu: On eğitmen, binlerce video ve sınırsız eğitim [500 Davetiye]

Profesyonel video içeriklerin değeri yeni yeni artmaya başlıyor. Bu yönelim eğitim alanına uygulandığında ise gerçekten güzel işler çıkıyor. Vidobu.com da sektördeki 3 bilişim eğitmeni tarafından kurulan bir video tabanlı online eğitim girişimi.

Vidobu'yu tanıyanlar olduğuna eminim. Zira girişimin yayına başladığı tarih 2010. Erhan Meydan, Halid Özgür ve Hakan Çamoğlu tarafından hayata geçirilen Vidobu, aradan geçen dönemde eğitmen/uzman sayısını 10'a çıkarmış. Şu anda sitede yer alan online video sayısı ise 2300 ve üye sayısı 22 bini geçmiş durumda.

Yazının sonunda 1 aylık ücretsiz üyelik için 500 kişilik  kodu bulabilirsiniz. 

11 farklı kategori ve onlarca program özelinde eğitimlerin yer aldığı Vidobu'da daha çok dijital uzmanlık alanlarına yer veriliyor. Yüksek çözünürlükteki eğitim videoları mobil cihazlardan da izlenebiliyor ve eğitimlerde kullanılan örnek dosyalar kullanıcıların istifadesine sunuluyor. Grafik tasarım, dijital yayınlar, mobil uygulama geliştirme, fotoğraf, internet/sosyal medya, interaktif tasarım, web programlama Vidobu'daki kategorilerden bazıları.

Fırsat eşitliği ilkesince eğitimlerinin herkes tarafından erişilebilir olmasına çalışan Vidobu, eğitimlerinden faydalanan Van'daki bir ilkokulu da buna bir örnek olarak gösteriyor. Zira özellikle doğudaki Anadolu illerinde profesyonel dijital eğitim kurumlarını bulmak epey zor. Lynda.com'u kendine örnek alan Vidobu'nun türevleri var ama Türkiye'de bu türde popüler bir eğitim platformu akla gelmiyor.

Kullanıcılar Vidobu içeriklerinden platform sınırlamalara takılmadan (web, mobil) faydalanırken için içerik hazırlayan eğitmenler kendi tanıtımlarını yapmanın yanında, dışarda verdiği eğitimlerde Vidobu.com'daki içeriğini yardımcı ders olarak kullanabiliyor. Yeni eğitmenler elbette Vidobu'ya katılabilir ama farklı eğitmenlerin aynı konuda içerik tekrarına sebep olup olmayacağını iyi düşünmek gerekiyor.

Vidobu, eğitimlerini ücretli üyelik paketiyle yıllık 195 TL (aylık 16.25 TL) karşılığında sınırsız, istediğiniz zaman izleyebiliyorsunuz. Sadece 1 aylık erişim istediğinizde ise 45 TL ödemeniz gerekiyor.

Vidobu'dan faydalanmayı düşünen Webrazzi okuyucuları için güzel bir haber de paylaşalım. 500 okuyucumuz "3b554e4c61" kodu ile vidobu.com/firsat adresinden servise 1 aylık ücretsiz üye olabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.