Instagram'da 5 milyar fotoğraf paylaşıldı

Instagram'da 5 milyar fotoğraf paylaşıldı

Gazetelerin magazin sayfaları başta olmak üzere birçok farklı kesim tarafından kullanılmaya başlanan Instagram çığ gibi büyüme devam ediyor.

Instagram'dan son paylaşılan rakamlara göre kullanıcılar fotoğraf paylaşım platformuna 5 milyardan fazla fotoğraf yüklemiş durumda.

Bu rakam nerede çıktı diyebilirsiniz. Bilindiği üzere Facebook, Instagram'ı 1 milyar dolara satın almıştı. Satın alma anlaşma süreci bugün itibariyle tamamlandı ve hem Facebook hem de Instagram kısa bir açıklama metniyle birer duyuru yayınladı.

Yayınlanan duyurularda Instagram ekibin Facebook binasına taşınacağını ve Facebook ekibiyle beraber çalışarak daha iyi işler çıkaracağı yönünde açıklamalar bulunuyor. Ancak Facebook için Instagram anlaşma sürecinin daha kritik bir önem taşıdığını söylemek mümkün. Satın alma anlaşmasının ABD rekabet kurumu tarafından onaylanmaması durumunda Facebook, özellikle borsada sıkıntılı günler geçirebilirdi.

Facebook kullanıcı sayısının gücünü arkasına alan Instagram, gerek kullanıcı sayısı gerekse platforma yüklenen fotoğraf sayısını katlayarak yoluna devam edeceğe benziyor. Instagram'ın her ne kadar benzer fotoğraf paylaşımı uygulamaları rakipleri olsa da etkileneceğe benzemiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.