Founder Institute artık İstanbul'da

Türkiye'deki potansiyel girişimci kitlesini çeşitli açılardan eleştirmek mümkün olsa da bunun bize has bir durum olmadığını kabul etmemiz ve başarılı örnekler çıkarmaya odaklanmamız gerekiyor. Zira Türkiye'ye henüz giriş yapan Founder Institute bu alanda ilk adımlarını atıyor.

Founder Institute, Silikon Vadisi’nde 2009 yılında kurulan ve bir katılım ücreti karşılığında girişimci adaylarına destek olan bir kuluçka programı. Amacı fikir aşamasındaki teknoloji girişimlerinin hayata geçirilmesine destek olmak. Bugüne kadar 5 kıtada 26 şehirde 500’den fazla teknoloji firmasının hayata geçirilmesini ön ayak olmuş ve vizyonunu “Silikon Vadisi’ni küreselleştirmek” olarak açıklıyor.

Kimi arıyor? Nasıl yardımcı oluyor?

FI'nın İstanbul Kuluçka Programı da yukarıdaki vizyon doğrultusunda bir fikre sahip olan ancak henüz yola çıkmamış veya yeni yola çıkmış girişimcileri arıyor. Hatta bir fikre sahip olmayanlara dahi kucak açıyor. Girişimcilerin tam zamanlı işlerini bırakmadan (burası önemli), hayallerindeki işi kurmalarına destek olmak istiyor. Bunu da dört ay (16 hafta) boyunca haftada bir akşam düzenlediği toplantılarla, önemli girişimlerin CEO'ları tarafından verilen ve girişimciliğin tüm boyutlarını kapsayan eğitim ve akıl hocalığı desteğiyle sağlıyor.

Video da bahsettiği gibi dinleme şansı bulmanız zor olan tecrübeli isimlerle sizi buluşturuyor.

Nasıl başvuracaksınız?

Fikirlerinizi hayata geçirmek için tek yapmanız gereken tutkunuzu yanınıza alarak fi.co/apply/istanbul/webrazzi  adresinden 11 Kasım 2012’ye kadar programa başvurmak. Başvuruların 30 Eylül'e kadar ücretsiz olduğunu (normalde 50 dolar) ve yapılacak değerlendirme sonunda programa kabul edileceğinizi paylaşalım. Programa kabul edildiğinizde de 750 dolarlık bir katılm ücreti ödemeniz gerekiyor.

Ayrıca FI kabul edilen girişimcilerden (projeyi başlatıp mezun olması durumunda) yüzde 3,5 şirket hissesi ve yatırım alınması durumunda 4.500 dolarlık bir ödeme yapması bekleniyor. Şirket hissesinin 1/3'i mentörlerin, 1/3'i mezun olunan sınıfın, 1/3'i de FI'nın oluyor. Yani aynı sınıftaki arkadaşlarınız iyi bir girişimle yatırım alırsa siz de de bir sermaye sağlamış oluyorsunuz. Yani topluluk olarak başarı endeksli bir program var ve bu oldukça mantıklı görünüyor.

Yatırım durumunda alınan 4.500 dolarlık tutar ise FI'nın ABD ve yerel ekiplerinin giderlerine harcanıyor.

Test sürüşüne katılın

Adeo Ressi'nin kurucusu olduğu FI'nın İstanbul ayağını WeDecide kurucu ortağı Kutlu Kazanci ve BTS CEO’su Elbruz Yılmaz üstlenmiş ve FI'nın Türkiye'de düzenlediği programın yerede başarılı olmasını sağlayacak görevleri üstleniyor.

FI'nın ortamını görebilmeniz için de 12 Eylül 2012 Çarşamba akşamı saat 19:00’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde C-Teras’ta ücretsiz bir Startup Pitch Bootcamp Programı düzenleniyor. Bu programda fikirlerinizi netleştirme, sunum yeteneklerinizi geliştirme, pratik yapma ve kurucu ortaklarla tanışma fırsatınız olacak. Konuşmacılar ise Pozitron CEO’su Fatih İşbecer ve Yemeksepeti kurucu ortağı Melih Ödemiş. En azından bu deneyimi yaşamak için kayıt olmanızı tavsiye ederim. Muhtemelen kontenjan dahilinde bir kabul olacak.

Adeo Ressi'nin FI'ya ilişkin sunumuna da göz atmayı da ihmal etmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.