İnovasyon eksikliğinden yakınan Valve donanım işine gireceğini açıkladı

İnovasyon eksikliğinden yakınan Valve donanım işine gireceğini açıkladı

Eminim hatırlayanlarınız vardır, 1998'de Half Life ilk çıktığında Valve isimli garip introlu şirket dikkatleri üzerine çekmişti, belki kısa videosu rahatsız bile etmiştir.

Daha sonrasında ise şirket, farklı oyunlar yapımcılığını ve dağıtımcılığını üstlenmişti. Günümüze geldiğimizde ise Steam isimli oyun platformunuyla PC ve Mac kullanıcılarına oyunlar sunuyor.

Valve'ın yeni çalışanlar aradığı sayfaları kaynak gösteren birçok teknoloji blogu bir süredir şirketin donanım işine belki konsol işine gireceğini öne sürüyordu. Dün şirketten yapılan bir açıklama ile Valve'in donanım işine gireceği kesinlik kazandı.

Açıklamada bilgisayar donanımı işindeki inovasyon eksikliğinden yakınan şirket yetkilileri bu alanda kendilerinin yapacakları olduğunu dile getirmiş.

En basit klavye ve mouse donanımlarında bile yıllardır bir yenilik olmadığının belirtildiği açıklamada, ayrıca pazarın boş olduğunu ve kullanıcı deneyimini artıracak fırsatları barındırdığından bahsediliyor.

Valve'in bilgisayar donanımı alanında hangi noktayı öncelikli olarak hedefleyeceği bilinmiyor. Ancak akıllı telefonların yükselişiyle oyun oynama platformlarının mobile kaydığı bu da Valve gibi bu alanda var olmayan şirketler için kaybedilen bir pazar anlamına geliyor.

Sitemkar açıklamada donanım üreticilerini de biraz suçlayan Valve'ın oyun dünyası için bir konsol yaratması çok kolay değil. Ancak özellikle kendi oyunlarını daha yoğun bir kullanıcı deneyimiyle oynatmak için araçlar üretmesi mümkün.

Uzun yıllardır takip ettiğim şirketlerden biri olan Valve'ın çıkaracağı donanımları merakla bekliyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.