Facebook telefon numarası ve e-posta hedefli reklam seçeneğini açıyor

Facebook telefon numarası ve e-posta hedefli reklam seçeneğini açıyor

Facebook'un sosyal medya reklamcılığındaki tartışılmaz payı eleştiriler aldıkça, şirket yeni tekliflerle hedefleme seçeneklerini genişletiyor. Yakında kullanıcıların e-posta adresine ve telefon numrasına göre reklam verilebilecek.

Kısa süre önce duyumları gelen yenilik seçili reklamverenlerin kullanıcıların e-posta adresine ve telefon numarasına göre istediği teklifleri Facebook reklamları üzerinden sunmasını sağlayacak. Amaç, markalara yeni sayfa beğenileri, etkileşim ve sadık müşteriler kazandırmak.

Söz konusu yeniliği onaylayan ve yakında devreye gireceğini açıklayan Facebook, finans sektöründen bir müşterisi ile yaptığı testin sayfa beğeni sayısını 2 haftada 2 katına çıkardığını söylüyor. Yani bu yeni yöntem işe yarıyor. Dahası Google henüz bu detaylara göre bir reklam seçeneği sunmuyor. 

1 milyar kullanıcıya ulaşmayı bekleyen dünyanın en büyük sosyal ağı kullanıcı verilerini izinli olarak sadece erişime açtığını söylüyor ama kişisel gizlilik konusunda ihtiyatlı davranan Almanya gibi ülkelerde yine davalık olması mümkün. Hatırlarsanız Facebook geliştiriciler için Facebook uygulamalarında adres ve telefon numarasına erişim izni verdikten kısa süre sonra gelen tepkiler üzerine geri adım atmıştı.

İletişim bilgilerinin kullanımı engellense de Facebook online reklamlarda daha başarılı hale geleceğini Swaylo satın almasıyla göstermişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.